ספטמבר הגדול • חדשות האוכל

 
ברולה בננות של מסעדת "Messa"
ברולה בננות של מסעדת "Messa" צילום: איליה מלניקוב
 
עודכן 23:40 31/08/2011

פסטיבל טעמים בראש פינה • מנות חדשות של השף אביב משה • שתי מסעדות מזמינות אתכם לחגוג עם אוכל מהים • אירועים ב"שוק" • יין וטבע בדלתון • השבוע בעולם הקולינרי

 
 
 
 
 

חגיגות מגוונות מצפות לכם בחודש ספטמבר - שפים מוכרים, אנשי תקשורת ואנשי תרבות רבים נאספים בצפון להשתתף בחגיגות שולחן השף. אביב משה, שף מסעדת "Messa" מנצל את חומרי הגלם של העונה כדי להכניס מנות חדשות לתפריט המסעדה.

 

במסעדות "טפאס אחד העם" ו-"גאיה בית של אוכל" חוגגים עם פירות ים ודגים. "גלריית מאירהוף" מעצבת את האירוע הבא שלכם באווירת השוק. ויקב דלתון מזמין אתכם לצפון להנות מהיין והאווירה. כל הפרטים:

 

 

חגיגות שולחן השף

מלון "מצפה הימים" והשף חיים טיבי ממסעדת "מוסקט" מזמינים אתכם לפסטיבל "חגיגות שולחן השף". האירוע כולל ארוחות ייחודיות, יין משובח ומוסיקה. באירוע יארחו ויתארחו אנשי תרבות ותקשורת, חברים ואורחים ארוחות ייחודיות שעליהן ינצחו בכל פעם מספר שפים מובילים, יין משובח ומוסיקה. המנות שיוגשו בארוחות השף יורכבו על פי טעמם של המארחים ובהתאמה גם יינות של יקבי רמת הגולן. בנוסף, יתקיימו גם טעימות, סדנאות, סיורים קולינריים בחווה האורגנית ובמשק החי של המלון, קוקטיילים, השקות, כיתות אומן, מופעי מוסיקה הרבה שלווה גלילית.

 

בין המארחים תוכלו למצוא את דליה רבין ונועה רוטמן, יעקב פרי, גילה אלמגור, רם אורן, מיקי חיימוביץ ואלי אילדיס, דליה מזור, רונה רמון, יעל ושוש פוליאקוב, גיא מרוז ואורלי וילנאי  וצופית גרנט. ובין השפים הרבים שיגיעו לבשל תמצאו את השף  עזרא קדם ממסעדת "ארכדיה", השף מאיר אדוני מ"כתית", השף והמגיש ישראל אהרוני, השף אביב משה ממסעדת "Messa ", השף עומר מילר מ"חדר אוכל", השף גולן קורפינקל מ"דלאל", השף והיזמית הקולינרית מיקה שרון, גיל חובב, השף ארז קומרובסקי, השף רביבה אפל מ"רביבה וסיליה", השף סהר רפאלי ממסעדת "כדיתא" ו"כרמים", השף אייל לביא מ"רוקח 73", השף איילת לטוביץ' מ"ביתא קפה" ועוד רבים וטובים.

 

בנוסף, ביום שבת ה-24/9, תתקיים ארוחת גאלה חגיגית של 12 מנות, 12 שפים ו-12 יינות. ההכנסות  מהסעודה יתרמו למחלקה הפסיכיאטרית לנוער במרכז הרפואי זיו בצפת.

איפה: מלון "מצפה הימים", ת.ד.27 ראש פינה. להזמנות 04-6994-555

מתי: בין התאריכים 1/9-24/9.

כמה: 300 ש"ח לאדם לארוחה שף. 450 ש"ח לאדם לארוחת הגאלה. לינה במלון תעלה החל מ- 1,750 ש"ח לזוג ללילה, ותכלול השתתפות זוגית בארוחת שף אחת.

 

 
השף חיים טיבי בגינה האורגנית ב"מצפה הימים"
השף חיים טיבי בגינה האורגנית ב"מצפה הימים" צילום : נטשה חיימוביץ ויוסי סליס
 
 

תפריט מחודש במסעדת "Messa"

השף אביב משה, ממסעדת "Messa", מגוון את תפריט המסעדה במנות חדשות המבוססות על חומרי גלם עונתיים. בין המנות החדשות תוכלו למצוא שקדי עגל בחמאת לימון, סשימי אינטיאס וסלט של לבבות דקל, טרטר של טונה קרם ליצ'י וסוכריות פקאן, מוסר ים בקראסט עם חמאת שרימפס ופלפלים קלויים, פילה של דג ים על מצע עלי גפן ממולאים וקינוחים מפתיעים כמו  קינוח גבינה וקרם מנגו טרי עם ג'לי פטל וטוויל ווניל, קינוח מייפל קרם מסקרפונה ופרוזן אננס עם ברולה סמי פרדו וטופי בננות.

איפה: הארבעה 19, תל אביב. 03-6856859

 

 
טרטר טונה עם קרם ליצ'י וסוכריות פקאן במסעדת "Messa"
טרטר טונה עם קרם ליצ'י וסוכריות פקאן במסעדת "Messa" צילום : איליה מלניקוב
 

חוגגים את ההיצע של הים

השף יונתן רושפלד והשף יובל פכלר מבשלים ערב קונספט קבוע במסעדת "טפאס אחד העם". הערב יתקיים בכל יום שני החל מהשעה 18:00, ובמסגרתו יוגשו דגים ופירות ים טריים מהארץ ומהעולם, טפאסים ופאיות מיוחדות שאינם כלולים בתפריט הרגיל, בליווי קוקטליים ויינות לבנים מספרד והעולם, ברקע נגינתה של המוסיקה הבלקנית.

 

ואילו במסעדת השף המחודשת "גאיה- בית של אוכל" מזמינים אתכם לפסטיבל פירות ים במהלך חודש ספטמבר. תפריט הפסטיבל, שיוגש בנוסף לתפריט הקבוע, תוכלו למצוא גספצ'ו עגבניות עם סלט ראשי קלמרי, מולים טריים, יין לבן חמאה ושום, קדירת פירות ים בשמנת, ג'ינג'ר וקארי ירוק, שיפודי שרימפס עטופים בבייקון וקלמרי ממולא בריזוטו שחור. תוכלו להזמין את מגוון המנות כמנה ראשונה ב42 ש"ח או כעיקרית ב79 ש"ח. בנוסף, במהלך החודש יוכלו לקוחות המסעדה להירשם להגרלה המזכה בסדנת פירות ים שתיערך במהלך חודש אוקטובר ותועבר על ידי גיא בן אשר, השף והבעלים של המסעדה.

איפה: "טפאס אחד העם" - אחד העם 27, תל אביב 03-5666966     

"גאיה- בית של אוכל" - רחוב האמן 1 פינת הטחנה, בנימינה. 04-6181818

 

 
חגיגת פירות ים ודגים של מסעדת "טפאס אחד העם"
חגיגת פירות ים ודגים של מסעדת "טפאס אחד העם" צילום : ברק שבת
 

 אירועים קולינאריים מעוצבים בסגנון שוק איכרים

"גלריית מאירהוף", בית אירועים תל אביבי, מפתיע בקונספט אירוח חדש באמצעות הפיכת מתחם הגלריה לסמטת שוק ססגונית עם דוכנים עמוסים במטעמי השף המזמינים את האורחים לבוא, לטעום וליהנות מתפריט עשיר ומגוון. בתפריט תוכלו למצוא מסבחה גרגירים, הנעשית בעמדה עם טחינה, לימון ושמן זית, ירקות מוחמצים בצנצנות ענקיות, חצילונים בחומץ פטרוזיליה, קרם פלפלים אדומים, ממרח לימונים כבושים ודבש, פרוסות חזה טלה דקיקות צלוי בגריל, מלפפוני בלאדי, פרגית משופדת על מקל סוס, פירה חצילי גריל ועוד. התפריטים נבנים יחד עם הלקוחות במטרה לענות על כל רצונותיהם וצרכיהם באירוע.

איפה: דובנוב 8, תל- אביב. 03-6910168

 

 
אירוע באווירה של שוק איכרים ב"גלריית מאירהוף"
אירוע באווירה של שוק איכרים ב"גלריית מאירהוף" צילום : יח"צ
 

סיורים לאוהבי הטבע והיין ביקב "דלתון"

יקב דלתון, שבמרום הגליל, מציע חוויה מיוחדת למטיילים: סיור בתוך מרכז המבקרים, בו תקבלו סקירה קצרה של האזור הגיאוגרפי ושל היסטורית היקב. תשמעו על שיטות הפרדת הענבים, על מיכלי התסיסה ועל ההבדלים בין יינות יבשים לחצי יבשים. בתום הסיור מציעים במרכז המבקרים טעימות ממבחר היינות, בליווי הסברים כיצד טועמים יין, מה חשיבותה של הכוס ואיך הופכים את שתיית היין לחוויה רב חושית. בנוסף, במרכז המבקרים מוצעים למכירה מוצרי בוטיק שונים של יצרנים מקומיים.

 

איפה: בפארק התעשייה דלתון. להזמנות: 04-6987683 שלוחה  3.

מתי: ימים א'-ה' בשעות 10:00-17:00,  וביום שישי בין 10:00-14:00.

כמה: 15 ש"ח למבוגר מעל גיל 14 , 12 ש"ח לחיילים.

 

 
חוויה רב חושית ביקב "דלתון"
חוויה רב חושית ביקב "דלתון" צילום : נעמה סורקין
 

 

מה עוד קורה השבוע

  • אספרסו בר גלידריית "שקד" פיתחו לקראת ראש השנה ליין חדש של טעמים, המבוססים על המאכלים המזוהים עם החג. בין הטעמים אפשר למצוא סורבה רימונים וג'ינג'ר, גלידת עוגת דבש, תפוח בדבש וגזר צימוקים ודבש. ניתן להשיג את כל הטעמים בימי החג ולאורך כל חודש אוקטובר במחיר 14 ש"ח לכדור.
  • "בית בנמל- המסעדה" מזמינה את הציבור הרחב בכל יום חול, בין השעות 16:00-19:00, לנשנש על המרפסת מול הים, מנות "חטיפיות" עם כוס בירה קרה, ולצפות בשקיעה. בין המנות ניתן למצוא דגים מטוגנים עם סלסת עגבניות, פיש & צ'יפס ומטבלים ושיפודי שריפס מהגריל. כל אחת מהמנות, יחד עם 1/3 ליטר בירה מהחבית, תעלה לכם 40 ש"ח.
  • שטראוס שיחקו אותה כאשר החליטו לרענן את אריזת גלידה "טעמקור" (קסטה), בעקבות בקשות הצרכנים. במסגרת הריענון הוחלט לציין על גבי העטיפה באיזה צד נמצאת גלידת השוקולד ובאיזה צד גלידת הווניל. כך, תוכלו להתחיל לאכול את חטיף הגלידה תוך שאתם יודעים מראש באיזה צד לפתוח את האריזה.
  • שוק האיכרים של חולון יפתח היום, ה- 1.9.11 , ויפעל בכל יום חמישי בין השעות 16:00 - 22:00 ברחבת המדיטק. פרטים באתר.

 

 

על זה כבר שמעתם?

מסעדות שמגישות מנות עד 20 ש"ח

מחקרים: שוקולד טוב לבריאות

רוצים ללמוד טוב? אכלו ארוחת בוקר

מסע בעקבות בתי הקפה של ברלין 

מיכל אנסקי שופטת במאסטר שף האמריקאי

 

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.