מתכון לפופקורן מתוק

 
אבקת הסודה הופכת את הסירופ המתוק לאוורירי
אבקת הסודה הופכת את הסירופ המתוק לאוורירי צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 17:03 04/09/2011

שילוב חלומי של מתוק ומלוח - פופקורן ביתי עטוף בקרמל, דבש ופיסטוקים שהופכים פריכים אחרי אפייה קצרה בתנור

 
 
 
 
 

מצרכים לפופקורן:

200 גרם גרעיני תירס לפופקורן

1/4 כוס שמן

 

לקרמל:

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

1 כוס דחוסה סוכר חום כהה

1/2 כוס דבש

1 כפית מיץ לימון

1 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

500 גרם פיסטוקים טחונים 

 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את גרעיני התירס. מכסים את הסיר ומחכים שקולות הפיצוץ ייפסקו.
  • מחממים תנור ל-120 מעלות (רצוי טורבו). מכינים 2 תבניות תנור מרופדות נייר אפייה.
  • שמים בקערה הכי גדולה שיש את הפופקורן. בסיר גדול (חשוב שיהיה גדול כי התערובת תופחת בסיום התהליך) שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, דבש, לימון, מלח ותמצית וניל ומחממים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה לגמרי בלי גרגירי סוכר.
  • מגבירים ללהבה גבוהה ומבשלים 8 דקות בדיוק (אם יש מדחום סוכר -  148 מעלות).
  • מסירים מהאש ומוסיפים בזהירות סודה לשתייה. התערובת תבעבע בטירוף וכמעט תגלוש (לכן חשוב סיר גדול). מערבבים עד שהבעבוע נרגע.
  • מוזגים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים בזהירות בעזרת שתי כפות עץ גדולות לציפוי כל הפופקורן בקרמל.
  • מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים מעל ומערבבים טוב טוב על מנת שכל הפיסטוקים ידבקו ויצפו את הפופקורן בצורה אחידה.
  • מפזרים את התערובת על שתי התבניות ומייבשים בתנור בחום של 120 מעלות במשך שעה.
  • מצננים ומפרידים בידיים אם מתגבשים גושי פופקורן.
  • מגישים בטמפרטורת החדר. שומרים בכלי אטום עד 5 ימים.

 

 

 לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

סלט תירס טרי

ריבועי פולנטה

קרם תירס עם ביצה עלומה

 

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.