קישוטי בצק סוכר לעוגה

 
כך תשדרגו עוגת שוקולד פשוטה לעוגה מהאגדות
כך תשדרגו עוגת שוקולד פשוטה לעוגה מהאגדות צילום: מיה אליס - עיצובים מתוקים
 
עודכן 08:20 06/09/2011

הכנתם עוגת שוקולד קלאסית ובא לכם להפוך אותה למלכה של האירוע? הכינו קישוטים מבצק סוכר שיהפכו אותה לססגונית ומרשימה. מפרחים ופרפרים ועד חיות קטנטנות. מדריך בתמונות

 
 
 
 
 
נדרשים מספר חומרים בסיסיים
נדרשים מספר חומרים בסיסיים צילום: מיה אליס - עיצובים מתוקים

הילד חוגג יום הולדת ואתם רוצים לשדרג את עוגת השוקולד המסורתית עם קישוטים שיקפיצו את העוגה ויהפכו אותה למלכה ססגונית? באמצעות בצק סוכר בשלל צבעים ומספר אביזרים בסיסיים תוכלו ליצור דגים, פרפרים ומגוון סוגים של פרחים.

 

אז גם אם אתם מאלה שלא חובבים בצק סוכר ולא רוצים לצפות בו את כל העוגה, השתמשו בו כדי ליצור עיטורים  ססגנוניים וקלים להכנה.

 

לפני שמתחילים הערה חשובה: את הקישוטים מבצק סוכר יש להניח על העוגה ממש לפני הגשתה ובתנאי שהקרם המצפה את העוגה התקרר. לא ניתן לשמור את העוגה עם הקישוטים במקרר שכן בצק סוכר הינו חומר רגיש במיוחד ללחות ואינו חובב קור.

 

חומרים: 

כלי עם מעט מים

כלי עם קורנפלור

מערוך

מכחול

חותכנים בצורות שונות

נייר אפייה

בצק סוכר צבוע בצבעים שונים

טושים בצבעים אכילים 

 

 
פרחי ורדים או שושנים שיעניקו מראה קסום לעוגה
פרחי ורדים או שושנים שיעניקו מראה קסום לעוגה צילום : מיה אליס - עיצובים מתוקים
 

הכנת פרחי ורדים:

  • שמים מעט קורנפלור על משטח העבודה, לוקחים חתיכה של בצק סוכר ורוד ויוצרים "נחש" קטן.
  • מועכים את הנחש שיצרנו, לכל אורכו בעזרת האצבע, על מנת להשטיח אותו.
  • מורחים מעט מים לכל אורך הרצועה ומגלגלים את הרצועה כמו "חילזון".

 

 
תוכלו לעטר איתם עוגת יום הולדת או עוגת חתן כלה
תוכלו לעטר איתם עוגת יום הולדת או עוגת חתן כלה צילום : מיה אליס - עיצובים מתוקים
 
  • מעמידים את ה"חילזון" על צידו.
  • לוקחים חתיכת קטנה של בצק סוכר ירוק ויוצרים ממנו כדור קטנטן.
  • מועכים קצה אחד של הכדור ליצירת צורה של טיפה ואז מועכים את הצד הרחב של הטיפה קלות בעזרת האצבע.

 

 
תנו לעוגה שלחם לפרוח בשלל צבעים
תנו לעוגה שלחם לפרוח בשלל צבעים צילום : מיה אליס - עיצובים מתוקים
 
 
  • מורחים מעט מים על החלק הרחב והשטוח.
  • מדביקים לחלק השטוח את הוורד שיצרנו.
  • מניחים את הפרח לייבוש על נייר אפייה ל-24 שעות לפחות.

 

הכנת עיטורים באמצעות קורצנים:

  • מקמחים מעט את משטח העבודה, בוחרים צבע רצוי של בצק ומרדדים לעובי של כ-3 מ"מ.

 

 
צרו צורות שונות בצבעים משתנים באמצעות קורצנים
צרו צורות שונות בצבעים משתנים באמצעות קורצנים צילום : מיה אליס - עיצובים מתוקים
 
  • קורצים את הצורה הרצוייה, לדוגמא פרח.
  • יוצרים מאותו הצבע מגוון צורות וממשיכים לקרוץ צורות עם בצק בצבעים נוספים.
  • מניחים את הצורות לייבוש על נייר האפייה ל- 24 שעות לפחות.

 

הכנת פרפרים רגילים ותלת-מימד:

  • בוחרים צבע כלשהו של בצק סוכר, מקמחים את משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ.

 

 
בקלי קלות תוכלו ליצור קישוטים בתלת מימד
בקלי קלות תוכלו ליצור קישוטים בתלת מימד צילום : מיה אליס - עיצובים מתוקים
 
  • קורצים צורות מגוונות של פרפרים.
  • מכווצים את הפרפר במרכזו, כך שהכנפיים יתקפלו מעט פנימה.
  • מניחים לייבוש על נייר אפייה ל-24 שעות לפחות (כאשר פרפר התלת מימד מונח על צידו).

 

יצירת פרחים ללא חותכן:

  • בוחרים צבע כלשהו ויוצרים 5 כדורים קטנטנים.

 

 
לא אוהבים ורדים ושושנים? נסו ליצור פרחים מסוג אחר
לא אוהבים ורדים ושושנים? נסו ליצור פרחים מסוג אחר צילום : מיה אליס - עיצובים מתוקים
 
  • מועכים צד אחד של כל כדור, כך שנוצרת צורה של טיפה.
  • מסדרים את כל הטיפות באופן בו הקצה המחודד כלפי פנים.
  • מורחים מעט מים בחלק המחודד של הטיפות.
  • בוחרים צבע נוסף של בצק סוכר ויוצרים ממנו כדור קטן.

 

 
תנו ליד הדמיון הטובה עליכם להשתולל
תנו ליד הדמיון הטובה עליכם להשתולל צילום : מיה אליס - עיצובים מתוקים
 
  • מניחים את הכדור במרכז הטיפות שמרחנו קודם לכם במים, ומועכים קלות (פעולה זו תדביק לנו את כל הטיפות יחד לצורת פרח).
  • מרימים את הפרח בזהירות ומניחים לייבוש של לפחות 24 שעות על נייר אפייה.

 

יצירת פרפר ללא חותכן:

  • בוחרים שני צבעים (או יותר) ויוצרים מהם שני כדורים גדולים ושניים קטנים יותר.
  • מועכים קצה אחד של כל כדור לצורת טיפה.

 

 
ניתן ליצור כל צורה או דמות באמצעות הבצק המופלא הזה
ניתן ליצור כל צורה או דמות באמצעות הבצק המופלא הזה צילום : מיה אליס - עיצובים מתוקים
 
  • מועכים קלות את כל הטיפות.
  • מסדרים את כל הטיפות כך שה- 2 הגדולות למעלה, 2 הקטנות למטה ומורחים עליהן מעט מים.
  • בוחרים צבע נוסף של בצק סוכר ויוצרים ממנו "נחש" קטן ומצמידים אותו לאיזור עליו מרחנו מים.
  •  מניחים לייבוש על נייר אפייה ל- 24 שעות לפחות.

 

 
הקישוטים ישדרגו את מראה העוגה פלאים ויעניקו לה צבעוניות מהממת
הקישוטים ישדרגו את מראה העוגה פלאים ויעניקו לה צבעוניות מהממת צילום : מיה אליס - עיצובים מתוקים
 

טאצ'ים אחרונים לקישוט:

  • יוצרים כדורונים קטנים ממגוון צבעים.
  • במרכז כל פרח שקרצנו קודם לכן מורחים מעט מים.
  • מצמידים את הכדורונים לפרחים בצבעוניות משתנה.

 

 
באמצעות טושים לא רעילים ניתן לכתוב ולקשט את הצורות שיצרנו
באמצעות טושים לא רעילים ניתן לכתוב ולקשט את הצורות שיצרנו צילום : מיה אליס - עיצובים מתוקים
 
  • לאחר שהקישוטים התייבשו במשך לפחות 24 שעות, מעטרים אותם באופן חופשי בעזרת טושים המיועדים למאכל.

 

המידע באדיבות מיה אליס - עיצובים מתוקים.

 

רוצים להכין עוד דברים מבצק סוכר?

קאפקייקס עם פרח מבצק סוכר

מדריך שלם לבצק סוכר

הכנת מחזיקי מפיות

הכנת בובה של פיגלט

הכנת בובה של פו הדב

הכנת מובייל מבצק סוכר

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים מעולים ? נסו את אלה:

עוגת גבינה ופתי בר

עוגת גזר

עוגיות סנדביץ'

טראפלס שוקולד

טירמיסו מפנק

עוגת פאדג' שוקולד

עוגת (מיץ) פטל ושוקולד צ'יפס לבן 

כדורי שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור עיצובים בבצק סוכר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.