מתכון לקרם תירס עם ביצה

 
אל תשכחו לאזן את המתיקות של התירס בעזרת מלח
אל תשכחו לאזן את המתיקות של התירס בעזרת מלח צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 17:04 04/09/2011

מנה ראשונה או תוספת נהדרת - קרם תירס שבושל בחלב ומוגש עם ביצה עלומה וגבינת פרמזן

 
 
 
 
 

מצרכים:

10 קלחי תירס טריים

100 גרם חמאה

1 ליטר חלב

100 גרם גבינת פרמזן

4 ביצים

מלח

 

אופן הכנה:

  • מחלצים את גרעיני התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה.
  • מאדים בסיר את התירס עם חצי מכמות החמאה, כ-5 דקות באיטיות.
  • מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שהגרעינים רכים לחלוטין.
  • טוחנים את התירס במעבד מזון לקרם מעט גושי.
  • מחזירים את הקרם לסיר, מוסיפים את שארית החמאה ומגרדים פנימה כמחצית מכמות הפרמזן.
  • מכינים בסיר, עם מים רותחים ומעט מלח, ביצים עלומות.
  • מניחים בצלחת הגשה, מעט עמוקה, קרם תירס, ומעליו ביצה עלומה ומגרדים מעל גבינת פרמזן.
  • מזליפים מעט שמן זית ומגישים.

 

 

 לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

סלט תירס טרי

ריבועי פולנטה

פופקורן מתוק

 

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.