מתכון לפיצה בשני צבעים

 
אי אפשר להשאר אדישים לריח ולטעם של פיצה שזה עתה יצאה מהתנור
אי אפשר להשאר אדישים לריח ולטעם של פיצה שזה עתה יצאה מהתנור צילום: שרון גודווין
 
עודכן 07:52 07/09/2011

ילדים מטורפים עליה עם המון גבינה צהובה מעל ומבוגרים אוהבים להוסיף לה שלל תוספות מיוחדות. הכנסו עם הזאטוטים למטבח והכינו פיצה עם רוטב עגבניות ורוטב פסטו, ססגונית ועשירה בטעמים

 
 
 
 
 

מצרכים:

500 גרם קמח לחם

25 גרם שמרים "שמרית"

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

2 שיני שום כתושות

1 כפית אורגנו יבש

1 כף שמן זית

1 ו- 1/4 כוסות מים פושרים

 

לפיצה הירוקה:

עלי בזיליקום קצוצים

 

לפיצה האדומה:

2 כפות עגבניות מיובשות מרוסקות

 

לתערובת הפיצה:

ענף בזיליקום

1/2 ראש שום

300 גרם עגבניות מרוסקות (קופסה)

300 גרם רסק עגבניות (קופסה)

קורט מלח ופלפל 

 
אז מה נדרש להכנת פיצה?
אז מה נדרש להכנת פיצה? צילום: שרון גודווין

לפסטו:

1 כוס דחוסה של עלי בזיליקום

3 שיני שום קלופות

5 כפות צנוברים

50 גרם פרמזן

1/3 כוס שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את הקמח, השמרים ומעט מלח לקערת המיקסר עם וו לישה. 
  • מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים פנימה בהדרגה את השמן.
  • מוסיפים לקערה בהדרגה את המים ובו במקביל מעלים את מהירות המיקסר לרמה 4. ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  • מחלקים את הבצק לשניים, מוסיפים לחצי מכמות הבצק את עלי הבזיליקום הקצוצים וממשיכים ללוש ידנית.
  • מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח במשך כחצי שעה. 
  • מוסייפים לחצי השני של הבצק 2 כפות עגבניות מיובשות מרוסקות, וממשיכים ללוש ידנית.
  • מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח במשך כחצי שעה.

 

 
צביעת הבצק מעניקה לו מלבד ססגוניות גם טעם מיוחד
צביעת הבצק מעניקה לו מלבד ססגוניות גם טעם מיוחד צילום : שרון גודווין
 

להכנת הרוטב האדום:

  • מקלפים את השום, שוטפים את הבזיליקום ומפרידים את העלים מהגבעולים.
  • מניחים את המצרכים בבלנדר (או במעבד מזון) ביחד עם שני סוגי העגבניות וטוחנים דק. מתקנים את הטעם עם מלח ופלפל.

 

להכנת הרוטב הירוק:

  • שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטו להוציא השמן ומעבדים במשך כדקה.
  • מוסיפים, תוך כדי פעולת המכשיר, את השמן בהדרגה עד לקבלת ממרח אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול.

 

 
הכנת פיצה עם ילדים היא חוויה של ממש
הכנת פיצה עם ילדים היא חוויה של ממש צילום : שרון גודווין
 
 
  • משטחים את הבצק בתבנית אפייה כאשר הבצק האדום והבצק הירוק מונחים זה לצד זה.
  • מורחים על הבצק הירוק את רוטב הפסטו ועל הבצק האדום מורחים את רוטב העגבניות. 

 

 
מירחו על הבצק מהרטבים שהכנתם
מירחו על הבצק מהרטבים שהכנתם צילום : שרון גודווין
 
  • מפזרים מעל שכבות הרוטב את הגבינות המגורדות ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-20 דקות.

 

 
הילדים יהנו מהכנת פיצה וגם יטרפו אותה עד הפירור האחרון
הילדים יהנו מהכנת פיצה וגם יטרפו אותה עד הפירור האחרון צילום : שרון גודווין
 

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול והאפייה של ניופאן גורמה

 

מחפשים עוד מתכונים שילדים אוהבים? נסו את אלה:

מאפה פתיתים מוקרם

פשטידת פסטה ופטריות

שניצלים במגוון ציפויים

וופל בלגי ופנקייקס

כדורי שוקולד

פשטידת תירס

בלינצ'ס גבינה מתוקה

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.