מתכון לעוגת דבש מתובלת עם תפוחי עץ

 
שזורה בקוביות תפוחים שמוסיפים עסיסיות וטעם חמצמץ
שזורה בקוביות תפוחים שמוסיפים עסיסיות וטעם חמצמץ צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:16 06/09/2011

מכירים את העוגות האלה שאחרי פעם אחת שמכינים אותן יודעים שמצאתם מתכון מנצח שישאר איתכם שנים? אז העוגה הזאת היא בלי ספק המלכה שלכם לחג המתקרב. יש בה ניחוח של ג'ינג'ר וקינמון, טעם מתקתק מהדבש והפתעות עסיסיות בפנים בזכות התפוחים

 
 
 
 
 

בכל שנה מחדש אני מגלה כמה שאני אוהבת את התקופה הזאת של לפני ראש השנה. יש הרגשה של התחלות חדשות באוויר, ריח של שינוי שאוטוטו קורה והרבה הבטחות ומשאלות לקראת השנה החדשה.

 

באופן כללי זו תקופה מאוד אופטימית, שמבשרת בין היתר גם על תחילתו של סוף הקיץ (כי הוא באמת נגמר עוד חודש וחצי-חודשיים), ועל בואה של העונה האהובה עלי ביותר, הלא היא עונת החורף.

 

בימים האחרונים בעודי מהלכת בחלקים השונים של עירי, מסתכלת על האנשים שסביבי, ומריחה את ריח הדבש והתפוחים שנישא לכל עבר, התעורר בי חשק אמיתי (לשם שינוי) לחגוג  את ראש השנה בחיק המשפחה. אם פעם לא ממש אהבתי את החג הזה, ושנאתי את האירועים המשפחתיים המפרכים והמשמימים שנלווים אליו, השנה התעורר בי הרצון לחגוג אותו עם האנשים האהובים בחיי, בלי יותר מדי גינונים רשמיים, ופשוט ליהנות מנוכחותם. גם זה סוג של שינוי, ואפילו שינוי מבורך.

 

העוגה הזאת היא העוגה הקבועה שלי בכל פעם שראש השנה מתקרב. היא עסיסית, ריחנית ומתובלת, ומשלבת בתוכה תפוחים ירוקים חמצמצים ועוגת דבש מתובלת בקינמון, ג'ינג'ר ולימון. היא מושלמת גם בתור עוגת-מתנה; הכינו אותה בתוך תבנית יפה (או אפילו בכמה תבניות מאפינס קטנות), עיטפו בצלופן וסרט, והרי לכם מתנה קטנה וצנועה, שלבטח תשמח יותר מכל זר פרחים או סתם שוקולד שנקנה ללא רגש.

 

עוגת דבש מתובלת עם תפוחי עץ
2 תבניות אינגליש קייק

 

מצרכים:

100 מ"ל מים רותחים
שקיק תה
200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה
100 מ"ל שמן צמחי
120 גרם סוכר
250 גרם דבש
2 ביצים מספר 2
350 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
כפית קינמון
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
גרידת לימון מלימון שלם (לא לוותר)
2 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

אבקת סוכר וקינמון לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל165 מעלות.
  • במים הרותחים חולטים את שקיק התה ונותנים לתערובת "לשבת" כך במשך מספר דקות.
  • בקערה טורפים יחד שמנת חמוצה, שמן, סוכר, דבש וביצים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת המים עם התה ומערבבים היטב.
  • 5מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר וגרידת לימון וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מקפלים פנימה את התפוחים ומעבירים לתבניות האפייה.
  • אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מפזרים על העוגה המוכנה מעט אבקת סוכר וקינמון ומגישים.

 

 
ה-עוגה לחג המתקרב
ה-עוגה לחג המתקרב צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות:

  • ניתן לזגג את העוגה עם רויאל אייסינג, מה שיהפוך אותה לחגיגית יותר.
  • העוגה תהיה טעימה יותר לאחר יומיים, לכן מומלץ להכין אותה מבעוד מועד לערב החג.
  • אם רוצים שהעוגה תהיה פרווה, ניתן להמיר את השמנת החמוצה בחלב קוקוס, מה שיתן טעם קוקוסי עדין (ומאוד מתאים) לעוגה.
  • העוגה יחסית קלילה מאוד, רכה ואוורירית וזה הקסם שלה.
  • אפשר להכין את העוגה גם כמאפינס.
  • שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.
  • אם רוצים עוגה כהה יותר פשוט ממירים מחצית מכמות הסוכר בסוכר חום כהה, מה שמעמיק גם את טעמה ומשבח אותה.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט 

 

לטורים הקודמים:

מתכון לחיתוכיות תפוחים

מתכון לעוגת לימון עם ציפוי חמצמץ

מתכון לעוגת תפוחים ואוכמניות

מתכון לטראפלס שוקולד עם הפתעה

מתכון מנצח לפאי שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.