מתכון לסהרוני פרג

 
ניתן לשלב במתכון גם שזיפים
ניתן לשלב במתכון גם שזיפים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 07:45 08/09/2011

סהרוני בצק שמרים זהובים ושמנמנים במילוי תערובת של פרג, צימוקים ואגוזים

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

1 ביצה

50 מ"ל חלב

60 גרם אבקת סוכר

1/2 כפית מלח

150 גרם חמאה

280 גרם קמח

1/2 שקית שימרית (שמרים)

 

למלית הפרג:

3/4 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

25 גרם חמאה

קליפת לימון מגוררת

1 כפית דבש

1 ו-1/2 כוסות פרג טחון טרי

3 כפות אגוזים קצוצים

1 כף צימוקים 

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

 

אופן הכנת הבצק:

  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה במשך 2 דקות.
  • מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק.
  • מכניסים למקרר ל-3 שעות.

 

המלית:

  • מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
  • מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
  • נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות.

 

הרכבה:

  • מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  • מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק ומגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של סהרון.
  • מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 1/2 שעה.
  • אופים ב-190 מעלות במשך 20 דקות.

  

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

בצק עלים במילוי קרם וניל ואפרסקים

שטרודל תפוחי עץ אישי

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.