מתכון לריבת תפוחים ושקדים

 
פנקו את עצמכם בלחם טרי מרוח בריבה ביתית טעימה
פנקו את עצמכם בלחם טרי מרוח בריבה ביתית טעימה צילום: flickr by O Nosso casamento
 
עודכן 08:17 12/09/2011

התפוחים מעניקים לקונפיטורה טעם קסום וצבע זהוב בהיר (אמבר) והשקדים נותנים לה טוויסט מעניין וממכר. הריבה שאתם רוצים למרוח על פרוסת הלחם הבאה שלכם

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 ק"ג תפוח מסוג גרנד סמית

1 ק"ג סוכר

1 מקל וניל

1/2 לימון כולל הקליפה

מיץ משני לימונים

50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן הכנה:

  • קולפים את התפוחים ומגוררים אותם גס.
  • מחממים את התפוחים המגוררים בסיר ומביאים לרתיחה יחד עם הסוכר וקליפת הלימון.
  • מכסים את הסיר בנייר אלומיניום ומבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה עד לבעבוע.
  • מסירים את נייר האלומיניום (במידה ונוצר קצף - מכפים), מוסיפים את מיץ לימון ומנמיכים את הלהבה.
  • מוסיפים את תוכן מקל הווניל וממשיכים לבשל עד למבחן הצלחת וקבלת צבע זהוב בהיר.
  • מסירים את הסיר מהאש, מפזרים שקדים מערבבים קלות ומצננים.

 

המתכון באדיבות חיה שיחור מהבאגסי ביסטרו בר.

 

לעוד מתכונים של קונפיטורות מיוחדות

 

לעוד מתכונים לראש השנה

 

על מה תמרחו את הריבה? נסו את אלה:

לחם בריאות

לחם חמוציות

פיתות ביתיות

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לראש השנה? נסו את אלה:

עוגת דבש ותפוחים

מוס גבינה עם רימונים

עוגת דבש קלה להכנה

שטרודל תפוחי עץ

עוגת דבש ופירות

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.