מתכון לפסטייה במילוי גבינת פטה, עגבניות ותרד

 
מומלץ בחום להוסיף גם טחינה לצד המנה
מומלץ בחום להוסיף גם טחינה לצד המנה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 18:38 08/09/2011

ריבועי פילו ממולאים בתערובת של גבינות, עגבניות ותרד. מומלץ להגיש בליווי רוטב עגבניות ביתי

 
 
 
 
 

6 מנות

 

לפסטייה:

4 כפות שמן זית

3 עגבניות קלופות

2 שיני שום

עלים מ-2 גבעולי תימין

2 כוסות (200 גרם) עלי תרד

מלח

1/2 כפית צ'ילי יבש כתוש

12 עלי פילו, מופשרים וחתוכים לרבעים בגודל 20X20

250 גרם גבינת פטה חתוכה ל-6 פרוסות בעובי 3 מ"מ

תרסיס שמן קנולה

 

לרוטב העגבניות:

2 כוסות עגבניות שרי

2 ענפי תימין

3 שיני שום

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מים

 

אופן הכנת הפסטייה:

  • קוצצים דק את העגבניות, השום והתרד.
  • מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את העגבניות, השום, התימין והתרד, ומתבלים במלח ובצ'ילי.
  • מטגנים דקה על אש גבוהה. מסירים מהאש ומצננים.
  • מניחים על משטח העבודה 2 עלי פילו, שמים במרכז מעט מהתערובת ומעליה פרוסת גבינת פטה. מקפלים את עלי הפילו בצורת מעטפה. שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר כלפי מטה. ממלאים באותו האופן את כל העלים.
  • מורחים את הבצק בתרסיס שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-12-10 דקות עד שהעלים מזהיבים.

 

רוטב העגבניות:

  • מביאים את חומרי הרוטב לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
  • טוחנים בבלנדר למרקם חלק.
  • מגישים כמצע לפסטייה.

 

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

חציל בלדי עטוף בעלי פילו

מוס ריקוטה

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.