הישר מהמטבח ההודי: מתכונים טבעוניים

 
דאל מאקני (השמאלי באמצע) ועוד מנות הודיות
דאל מאקני (השמאלי באמצע) ועוד מנות הודיות צילום: מירי זוהר
 
עודכן 20:32 10/09/2011

המטבח ההודי ידוע כמטיב עם הצמחוניים אך גם הטבעוניים יהנו ממנו מאוד. מסעדת "אינדירה" מביאה לכם שני מתכונים מעולים - תבשיל עדשים שחורות, חומוס ושעועית וירקות מבושלים ברוטב פיקנטי

 
 
 
 
 

דאל מאקני (תבשיל עדשים)

המתכון המקורי של התבשיל מגיע עם חמאה שהוחלפה בשמן זית, דבר שלא גרע מטעם המנה. העדשים השחורות והשעועית יספקו לכם מנה יפה של ברזל, החומוס יתרום חלבונים והשום ידוע כבעל סגולות רפואיות רבות.

 

מצרכים:

1 כוס עדשים שחורות

1/2 כוס גרגירי חומוס

1/4 כוס שעועית

גי'נג'ר פרוס

2-3 צ'ילי ירוק פרוס דק

4 כפות שמן זית

3 עגבניות קצוצות דק

2 בצלים קצוצים דק

7-8 שיני שום

כפית זרעי כמון

קמצוץ אסאפטידה (Asafaoetida - תבלין הודי שניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק)

2 כפיות אבקת צ'ילי אדום  

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • משרים במים ללילה את העדשים השחורות, השעועית והחומוס.
  • מבשלים בסיר עם מים עד לכיסוי הקטניות ומוסיפים ג'ינג'ר ושום. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עד ריכוך.
  • מסירים את שיני השום והג'ינג'ר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  • טוחנים יחד את השום והג'ינג'ר עד למרקם חלק.
  • מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב.
  • מוסיפים את תערובת הג'ינג'ר והשום, את הבצל קצוץ ומטגנים יחד עד להזהבה.
  • מוסיפים אסאפטידה, זרעי כמון וצ'ילי ירוק ומטגנים כדקה.  
  • מוסיפים אבקת צ'ילי, עגבניות, שתי כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  • מבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך (כ-3 דקות).
  • מוסיפים את תערובת הקטניות וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-5 דקות.

 

 
מחליפים את החמאה בשמן זית
מחליפים את החמאה בשמן זית צילום : מירי זוהר
 

ירקות ברוטב פיקנטי

מנה משביע, דלה בקלוריות ובריאה. הכרובית, כמו ירקות מצליבים נוספים, מכילה חומרים נוגדי סרטן אשר אינם נפגעים גם לאחר בישול.

 

מצרכים:

2 גזרים חתוכים לקוביות

כרובית בינונית

1 כוס שעועית ירוקה

2 פלפלים ירוקים קטנים

1/2 כוס אפונה

1 עגבנייה

בצל בינוני מגורר

בצל בינוני פרוס

7-8 שקדים כתושים

7-8 אגוזי קשיו כתושים

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

שן שום כתושה

1 כפית זרעי כמון

1 כף אבקת צ'ילי אדום

1 כף אבקת כוסברה

1 כף מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

עלי כוסברה קצוצים לקישוט

 

אופן הכנה:

  • טוחנים ג'ינגר ושום לכדי ממרח.
  • בסיר מחממים שמן ומטגנים זרעי כמון ובצל מגורר.
  • מנמיכים את האש ומוסיפים את ממרח הגי'נג'ר, מיץ לימון, צ'ילי ואבקת כוסברה. מערבבים כדקה מוסיפים את האגוזים והשקדים. מערבבים וממשיכים לטגן.
  • חותכים את הירקות לקוביות. 
  • מוסיפים גזר, כרובית ושעועית ירוקה ומערבבים.
  • מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים פלפל ירוק, עגבנייה, אפונה ירוקה ופרוסות בצל וממשיכים לערבב.  
  • מבשלים עד שהירקות מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.  
  • מקשטים עם עלי כוסברה טריים ומגישים.

 

המתכונים באדיבות מסעדת "אינדירה".

 

לעוד מתכונים טבעוניים:

2 מתכונים עם בורגול

פנקייקס תפוחים

גלידות טבעוניות

מאפינס שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.