מתכון לספיחה

 
בתורכיה נוהגים להכין את המאפה עם רוטב עגבניות או פרוסות עגבניות אפויות
בתורכיה נוהגים להכין את המאפה עם רוטב עגבניות או פרוסות עגבניות אפויות צילום: בועז לביא
 
עודכן 09:04 11/09/2011

גרסה מיניאטורית ללחמה בעג'ון שמשלבת בטנגו מושלם בצק שמרים זהוב עם בשר טחון בניחוח קינמון

 
 
 
 
 

40 יחידות • כ-2 תבניות אפייה

 

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח

1 כוס שמן תירס

1 כפית מלח

2 כפיות שמרים יבשים

1 כוס מים פושרים

 

לתערובת הבשר:

1/2 כוס שמן תירס

6 בצלים, קצוצים דק

1/4 ק"ג פאלדה טלה, טחון

1/4 ק"ג כף (אווזית, קאצ'לקע) עגל, טחון או 1/2 ק"ג שפונדרה בקר, טחון

מלח לפי הטעם

קורט אגוז מוסקט

קורט קינמון

1/2 כוס חומץ משובח

חופן פטרוזיליה קצוצה

1/4 חבילה מרגרינה לשימון התבנית והמאפים

 

אופן הכנת הבצק:

  • מנפים קמח לתוך קערה גדולה. יוצקים שמן תירס, מוסיפים מלח ולשים את התערובת בעזרת הידיים.
  • מוסיפים שמרים, יוצקים מעט מים פושרים (כל פעם שליש) ומתחילים ללוש. מוסיפים מים, לשים וחוזר חלילה עד קבלת בצק רך ודביק.
  • מכסים את הכלי במגבת מטבח נקייה ומעבירים לתפיחה במקום חמים במשך כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

תערובת הבשר:

  • מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה.
  • מערבבים את שני סוגי הבשרים, מוסיפים לסיר ומטגנים תוך ערבוב. מוסיפים מלח ותבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר מפורר וצבעו השתנה מאדום לחום.
  • מוסיפים את החומץ ואת הפטרוזיליה, מערבבים כדקה ומסירים מהאש. מניחים במסננת דקה להגרת נוזלים ולצינון התערובת.

 

הספיחה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה במרגרינה (שימו לב, כל שימון אחר אם בשמן זית או חמאה משנה את מנעד הטעמים העדין של המאפה).
  • מרטיבים את כפות הידיים, מושכים את הבצק מן הקערה ומכניסים את קצות הבצק כלפי פנים, לוחצים ובוצעים לכדור חלק וללא גבשושיות בגודל אגוז מלך. כך עד סיום הבצק.
  • משטחים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על תבנית משומנת.
  • מניחים 2 כפיות מתערובת הבשר במרכז כל עיגול כך שישארו שוליים ברוחב אצבע, משטחים לשכבה דקה ומהדקים.
  • מנקדים כל מאפה במעט מרגרינה. אופים כ-15-20 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

 

המתכון באדיבות בשארה חינאווי - יזם, מסעדן בשר ובעל קצביות.

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:

פיצה ביתית בשני צבעים

קיש בטטה ופטריות

סמבוסק ממולא

לחם ולחמניות כפריות

לחם דגנים עם חמוציות ופרג

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.