אוכלים ת'ראש: בוחרים את הטוב והרע של השנה

 
מי הראש והזנב שלכם בתחום האוכל?
מי הראש והזנב שלכם בתחום האוכל?
 
עודכן 09:01 13/09/2011

אתם בוחרים - אייל שני, שפים בריאליטי או בלוגרי אוכל, מי הזדנב מאחור בשנה החולפת. וגם: שווקי אוכל, מתכוני בריאות וגורמה במטבח, מי עשה לכם את השנה?

 
 
 
 
 

השנה החולפת הייתה ללא ספק אחת המעניינות והמוצלחות ביותר בתחום הקולינרי. שווקי אוכל צצו בערים, חולי צליאק זכו להתייחסות רחבה במדורי האוכל ובמסעדות וחלק גדול מהסודות של מסעדות הגורמה נחשף בעקבות תכניות הריאליטי וההתעניינות ההולכת וגדלה של הבשלן הביתי.

 

הייתה זו גם השנה שבה קבוצות אוכל בפייסבוק צצו כמו פטריות שמפניון אחרי הגשם (זה הזמן לעשות לנו לייק) ובלוגים מעולים החלו את דרכם בכל רחבי הרשת (ויש כאלה שגם איבדו את הדרך - קראו בהמשך).

 

אבל גם דברים פחות טובים התרחשו השנה. שפים חצו את הקווים ועברו למסך הטלוויזיה כשהנעץ האחרון הגיע בדמות השף יונתן רושפלד שהפך לשופט בתכנית מאסטר שף, כשלצידו אחד השפים היותר מדוברים - אייל שני. זה האחרון עורר המון תגובות בעקבות פרשת החובות, פתיחת המזנון ובכלל בנוגע לאישיות המיוחדת שלו. אז במקום שאנחנו נחליט בשבילכם מה עשה לנו את השנה ומה היה החלק הגרוע שלה, החלטנו לתת לכם לבחור. אז מי הראש והזנב שלכם?

 

ראש

בחרו את הדבר הכי טוב שקרה השנה בתחום האוכל:

 

  • שווקי אוכל - השנה האחרונה הייתה ללא ספק שנת השווקים. אם פעם יכולנו רק לקנא בשווקי האוכל באירופה, היום ניתן למצוא דוכנים רבים שמציגים לקהל הרחב את ההיצע הגדול שיש לחקלאים להציע. לא עוד זן אחד של בטטה או 2 סוגי זיתים, אלא מגוון עצום שחושף את חובבי הבישול לחומרי גלם פחות מוכרים.

    כפועל ישיר משווקי האוכל קמו לאחרונה מסעדות שוק שעושות שימוש בתוצרת החקלאית העונתית ובכך מספקות השראה נוספת לבשלן הביתי ועל הדרך מתוות דרך חדשה לבישול ואפייה. לא עוד רטבים כבדים ואינספור מצרכים, מהיום החציל, העגבניה והקישוא הם הכוכבים הגדולים על הצלחת.

 

  • בריאות על הצלחת - הבעיות הבריאותיות רק הולכות ומתגברות ואיתן גם הביקוש הגדול לאוכל מתאים שילווה אותנו ביומיום. אם בשנים האחרונות יכולנו למצוא מתכונים שמתאימים לסכרתיים או לשומרי משקל, היום אפשר למצוא אתרים שלמים שמתעסקים בבישול ללא גלוטן, אפייה בלי לקטוז ואוכל טבעוני.

    ואם בנושא עסקינן, המודעות הגדולה נכנסת אט אט גם למסעדות. כמעט בכל מסעדה שמכבדת את עצמה תמצאו מנות לחולי צליאק לצד מנות מופחתות קלוריות או כאלה שמתאימות לחולי סכרת. כן ירבו.

 

  • מהמסעדה למטבח בבית - אם צפיתם לאחרונה במאסטר שף בטח ראיתם את ביצת הפברז'ה. למי שפספס נספר שמדובר בקינוח של השף יורם ניצן ממסעדת מול ים שכולל מעין בלון קטן עשוי מסוכר מקורמל וממולא בקרם פטיסייר, פירות וסורבה - לא משהו שאפשר להכין בבית. אז זהו, שכן. תכניות הריאלטי כמו גם תרבות הבישול והאפייה שגדלו מאוד בשנים האחרונות הביאו לכך שכמעט ואין מנה שאי אפשר להכין בבית.
     

    התוצאה היא שרבים מתחילים לחשוב פעמיים לפני שהם משלמים סכום גבוה על עוגיות מקרון שפעם היו נחלת הקונדיטוריות בלבד. מה שכן, בנינו, גם אם נצפה 100 פעם בסרטון הכנת הפברז'ה, רוב הסיכויים שייצא לנו בליל של שברי סוכר עם קרם נוזלי.  יורם, תעשה לנו ביצה!

 
 
 

זנב

בחרו את הדבר הכי גרוע שקרה השנה בתחום האוכל:

 

  • השף הוורבלי • אייל שני - אם יש משהו שאנחנו לא מצליחים להבין זה את התופעה המתרחבת שנקראת אייל שני. כל אייטם עם השם שלו, כל מנה בפיתה שמכילה ראשי תינוקות זהובים (הלו הן כרוביות) וכל תכנית שהוא מפציע בה, הופכים לדבר הכי חם באיזור.

    זה לא שיש לנו משהו נגד קול נמוך ומבט נוגה שמציץ מבעד למשקפיים, זה פשוט כי הוורבליות המתפרצת של האיש עברה גם למלצרים במסעדה שלו. לא מזמן, אחד מאותם מלצרים ביקש מאיתנו לפנות לו מהר כיסא כי הוא הולך להתעלף מהריח המדהים של הפיצה שהוא החזיק. אז זהו, שחוץ מלגרום לנו להרגיש שהכל משחק, בסופו של דבר גם לא הצטרפנו להתעלפות, לא מהריח ולא מהטעם.

    אז מה אתם אומרים, רק לנו נדמה שהמלך הוא עירום?

 

  • שפים בדרך לריאליטי - עזרא קדם בתכנית "המטבח", יונתן רושפלד וחיים כהן ב"מאסטר שף" ועוד שלל שפים ישראלים שהתחרו ב"קרב סכינים". המעבר של השפים אל תכניות הריאליטי אולי הפך אותם ליותר מפורסמים, אבל על הדרך הוריד מקסמם. ובכלל, הניסיון להכנס לנישת הסלבס אף פעם לא מצטיירת טוב מדי.

    ולנו נותר לתהות, ובקול, מי יהיה השף הראשון שיכנס לביצת האח הגדול? (אפילו יצא לנו חרוז).

 

  • בלוגרי אוכל - אנחנו חייבים להודות שקצת התלבטנו אם לשים אותם בראש או בזנב, אבל ברגע האחרון החלטנו שאת היתרונות כולכם וודאי מכירים, הגיע הזמן גם קצת לקטר.

    אז נכון שיש ברשת בלוגים פשוט מעולים, שהפכו את עולם הקולינריה לאיכותי ומדויק הרבה יותר, אבל לאחרונה צצו גם לא מעט כאלה שרצים לכל אירוע יחצני ומנופפים באורז או בפסטה שקיבלו ואחר כך גם כותבים על זה פוסט. רבים מהם, אגב, לא עושים זאת בכוונה. העולם היחצני גילה את חוזקם של הבלוגרים ולכן טרח להזמין אותם לכל אירוע ולפנק אותם בשלל מוצרים, הבלוגרים מצידם, מרגישים חייבים ובתוך שניות הופכים למודעה פרסומית מהלכת. 

    עצה שלנו: מינון, מינון, מינון. לא על כל דבר צריך לכתוב ולא בכל בקבוק שמן שקיבלתם צריך לנפנף. ואם כבר החלטתם לעלות על זה פוסט, עדנו את הפרסום. אל דאגה - אף אחד לא ייצא מופסד.
 
 

אחרי שבחרתם את הראש והזנב שלכם, בואו להתענג על מתכונים מעולים לחג

לתוצאות הסקר >>

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.