חלומות בורוד • עוגת שוקולד לבן ורימונים

 
צבע אדום ורדרד עז שלא ישאיר אף אחד אדיש
צבע אדום ורדרד עז שלא ישאיר אף אחד אדיש צילום: דן פרץ
 
עודכן 11:26 17/09/2011

השלבים אמנם ארוכים אבל התוצאה לגמרי שווה את המאמץ - עוגת שכבות עם מוס שוקולד לבן, רימונים ובישקוטי שקדים

 
 
 
 
 

תבנית בקוטר 26 או 2 סטריפים אנגלייש קייק

 

מצרכים לגנאש (הכנה יומיים לפני):

1 מיכל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן

 

אופן הכנה:

  • מניחים את השוקולד בקערה ומביאים את השמנת המתוקה לרתיחה.
  • שופכים את השמנת על השוקולד הלבן שבקערה וסוגרים בניילון נצמד למשך 5 דקות.
  • טורפים את השוקולד והשמנת עד לאיחוד ושומרים את התערובת בקערה עטופה בניילון נצמד במקרר למינימום 15 שעות.

 

בשקוטי שקדים (הכנה יום לפני):

5 חלבונים

1/2 כוס סוכר

5 חלמונים

1 כף שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל אמיתית

3/4 כוס קמח מנופה

1/2 כוס שקדים טחונים עם קליפה

 

אופן הכנה :

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים במשך כ- 4 דקות עד ליצירת קצף לבן ורך, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד כ-2 דקות עד לקבלת קצף נוקשה.
  • מערבבים את החלמונים, השמן והווניל, שופכים את התערובת לקערת המיקסר וממשיכים להקציף עוד כדקה.
  • מקפלים את הקמח והשקדים הטחונים בהדרגה לתוך התערובת בעזרת לקקן עד יצירת מסה אחידה ללא גושים.
  • מורחים את התערובת על שני מגשי אפייה מרופדים בנייר אפייה ומיישרים את התערובת.
  • אופים בתנור במשך  12- 10 דקות או עד שהבשקוטי מרגיש קפיצי ויבש למגע.
  • מקררים וקורצים, בעזרת רינג בקוטר של 26, שלושה עיגולים, או בעזרת סכין שלושה מלבניים לכל אנגלייש קייק בגודל התבנית.
  • מניחים שכבה 1 של בישקוטי בתבנית עגולה או באנגלייש קייק ו"מגדרים" בעזרת שקף ( יש לרכוש בחנויות המתמחות בתחום).

 

מוס שוקולד לבן עם רימונים:

1/2 כמות גנאש שוקולד לבן (שהוכן יומיים קודם - ראה לעיל).

1 מיכל שמנת מתוקה קרה

1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)

1/5 כוס מים קרים

1 רימון טרי

 

אופן הכנה:

  • מוציאים את גרגירי הרימון מן הפרי ולשמורים בקערה.
  • שופכים, לתוך קערה עמידה לבישול במיקרו, את הג'לטין והמים הקרים, מערבבים היטב וממתינים כ- 5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
  • מקציפים בקערת מיקסר עם מטרפה את מחתית גנאש השוקולד ומיכל שמנת במהירות בינונית במשך כ-4 דקות עד היווצרות קרם גנאש מוקצף ואוורירי (לא קשה כמו קצפת מתוקה).
  • מחממים במיקרו את הג'לטין במשך כדקה, מוסיפים לתוכו 1/4 מתערובת הגנאש המוקצף מערבבים היטב, מחזירים את התערובת בחזרה לקערת המיקסר (עדיף דרך מסננת קטנה ) ומקציפים עוד כדקה.
  • מקפלים את גרגירי הרימון ומוזגים את שכבת המוס על שכבת הבישקוטי הראשונה. מקפיאים למשך שעתיים.

 

ג'ל רימונים:

1 כוס מיץ רימונים טריים

1/3 כוס מיץ תפוזים טריים

1/2 כוס סוכר

1/2 שקית ג'לטין (  גרם )

1/5 כוס מים קרים

1 כף גלוקוזה (אפשר גם בלי אולם ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

 

אופן הכנה:

  • בקערה שיכולה להיכנס למיקרו לשפוך את הג'לטין והמים הקרים, מערבבים היטב וממתינים כ- 5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
  • מחממים בסיר את מיץ הרימון, התפוזים, הסוכר והגלוקוזה עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
  • מחממים במיקרו את הג'לטין במשך כדקה, מערבבים היטב עם התערובת שבסיר ומקררים במשך כרבע שעה.
  • מוציאים את העוגה מהמקפיא, מניחים שכבה של בשקוטי מס' 2 על המוס הקפוא ומוזגים את הג'ל על הבישקוטי בזהירות. מקפיאים למשך שעה.

 

באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

 

לכל המתכונים לראש השנה>>>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לחג? נסו את אלה:

עוגת דבש קלה להכנה

חלת דבש

מוס גבינה עם רימונים

ריבועי תפוחים מטריפים

עוגת דבש ותפוחים

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.