מתכון לסברינות במילוי גנאש שוקולד

 
שובבות, מתוקות וחגיגיות
שובבות, מתוקות וחגיגיות צילום: דן פרץ
 
עודכן 08:51 18/09/2011

היזהרו, הקינוח הזה עשוי לגנוב את ההצגה ולקחת את הבכורה משלל עוגות הדבש שיעטרו את שולחן ראש השנה. סברינות ספוגות ברוטב מתקתק וממולאות בגנאש שוקולד, תמרים או קרמל עשיר

 
 
 
 
 

תבניות מיני סברינה מסיליקון או ממתכת

 

מצרכים (ל- 30 מיני סברינות):

1/3 כוס חלב

10 גרם שמרים טריים

1 כף סוכר

3/4 כוס קמח מנופה

קורט מלח

1 ביצה מס' 2

1 כפית תמצית וניל איכותית

40 גרם חמאה/מרגרינה מומסת פושרת

 

לסירופ סוכר:

1.2 כוסות מים

3/4 כוס סוכר

1/8 כוס רום איכותי

 

אופן הכנה (יום לפני ההגשה):

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את החלב ושמרים עד איחוד, מוסיפים את הסוכר, קמח, ביצים, וניל, והמלח ומערבבים במשך כדקה.
  • מוסיפים לתערובת את החמאה/מרגרינה מומסת ומערבבים כ- 3 דקות עד יצירת בצק דביק ונוזלי מאוד.
  • משאירים את התערובת בקערת המיקסר במשך כ- 15 דקות לתפיחה ומערבבים שוב במהירות נמוכה לשם הוצאת האוויר בלבד. 
  • מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר מס' 8 או חור קטן ומזליפים את התערובת לתבניות סיליקון מיני סברינה או תבניות מתכת משומנות עד ל 3/4 מגובה התבנית.
  • מתפיחים במשך כחצי שעה ו/או עד שהתערובת מגיעה לגובה התבנית.
  • אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 10 - 15 דקות עד שהסברינות חומות.
  • מקררים את הסברינות ושומרים בכלי אטום במקפיא ל משך 24 שעות (אין לטבול את הסברינות באותו היום).

 

להכנת הסירופ:

  • מרתיחים את המים והסוכר עד לקבלת סירופ.
  • מוסיפים לסירופ את הרום וטובלים את הסברינות בחום נמוך, במשך כ- 2 דקות מכל צד כאשר תחילה הצד השטוח שלכם כלפי מטה עד שהן סופגות ומשלשות את גדלן.
  • מוציאים את הסברינות לתבנית עם מסננת ומניחים להם לנוח במשך כ- 15 דקות להורדת נוזלים.

  

מילויים לסברינות (יש להכין יום לפני הגשת הסברינות):

ניתן למלא את הסברינות בשלל מילויים טעימים, מתוקים ומפתיעים.

 

גנאש לבן:

150 גרם שוקולד לבן

2 מיכל שמנת מתוקה 38% ( 1 לגנאש,1 ליום אחרי )

 

אופן הכנה:

  • ממיסי םשוקולד לבן במיקרו במשך כדקה ומערבבים בעזרת לקקן.
  • מרתיחים מיכל אחד של שמנת המתוקה ושופכים אותו על השוקולד, טורפים ומקררים בכלי אטום במשך כ- 24 שעות.
  • מעבירים את הגנאש הקר למיקסר עם מטרפה, מוסיפים מיכל שמנת מתוקה קרה ומקציפים עד היווצרות קצפת קשה.
  • מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזליפים על הסברינות.
  • מקשטים את הסברינות בדובדבן מסוכר.

 

גנאש תמרים :

1 מיכל שמנת מתוקה 38%

500 גרם שוקולד לבן

1/2 כוס ממרח תמרים

 

אופן הכנה:

  • ממיסים שוקולד לבן במיקרו במשך כדקה ומערבבים בעזרת לקקן.
  • מרתיחים מיכל אחד של שמנת המתוקה, שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד וממרח התמרים, טורפים ומקררים בכלי אטום במשך כ- 24 שעות.
  • מעבירים את הגנאש לקערת מיקסר עם מטרפה, מקציפים על מהירות נמוכה במשך כ- 2 דקות ומעלים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה יותר, עד לקבלת גנאש קצפתי ונוח לזילוף.
  • מעבירים את הגנאש לשק זילוף עם צנתר משונן ומזליפים על הסברינות.
  • מקשטים את הסברינות מעל עם גרעיני רימונים טריים.

 

גנאש נוגט :

1 מיכל שמנת מתוקה 38%

250 גרם שוקולד לבן

250 גרם שוקולד חלב

250 גרם אבקת נוגט

1 כף שמן קנולה

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד הלבן יחד עם החלב במיקרו ומערבבים בעזרת לקקן.
  • מערבבים את אבקת הנוגט עם כף של שמן קנולה.
  • מרתיחים מיכל אחד של שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד ואבקת נוגט, טורפים ומקררים בכלי אטום במשך כ- 24 שעות.
  • מעבירים את הגנאש לקערת מיקסר עם מטרפה ומקציפים על מהירות נמוכה במשך כ- 2 דקות, מעבירים את המיקסר לערבול מהיר יותר עד לקבלת גנאש קצפתי ונוח לזילוף.
  • מעבירים את הגנאש לשק זילוף עם צנתר משונן ומזליפים על הסברינות.
  • מקשטים את הסברינות באגוזי ברס קצוצים דק.

 

המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

 

לכל המתכונים לראש השנה>>>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לחג? נסו את אלה:

עוגת דבש קלה להכנה

חלת דבש

מוס גבינה עם רימונים

ריבועי תפוחים מטריפים

עוגת דבש ותפוחים

עוגת רימונים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.