מתכון לעוגת דבש ותפוחים

 
התפוחים "צפים", מתרככים וסופגים לתוכם את טעמי הדבש והקינמון
התפוחים "צפים", מתרככים וסופגים לתוכם את טעמי הדבש והקינמון צילום: יהודה סלומון
 
עודכן 08:03 25/09/2011

חמצמצות התפוחים שוברת את המתיקות של הדבש והתוצאה היא עוגה רכה ועשירה אך לא כבדה מידי. מריחים את ראש השנה באוויר

 
 
 
 
 

תבנית עגולה קפיצית בקוטר 28 ס"מ  

 

מצרכים:

10 גרם מרגרינה מומסת, לשימון התבנית

4 תפוחי עץ בינוניים מזן דלישס זהוב

1 כף מיץ לימון

1 כוס דבש (350 גרם)

1 כוס מיץ תפוחים 100% טבעי (אפשר מרכז)

¾2 כוסות קמח

1 שקיק אבקת אפייה (10 גרם)

½ כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפיות קינמון טחון

½ כפית ציפורן טחונה

קורט מלח

4 ביצים

1 כף תמצית וניל

¼ כוס שמן (תירס, חמניות או סויה)

1 כוס סוכר

3-2 כפות אבקת סוכר עמידה בהקפאה

 

אופן הכנה:

  • משמנים היטב את התבנית במרגרינה מומסת (כדאי להיעזר במברשת בצק) ומרפדים את תחתיתה בעיגול של נייר אפייה. מדליקים את התנור.
  • קולפים שלושה מהתפוחים ומוציאים את הליבות.
  • חוצים כל תפוח לאורכו וחותכים כל חצי ל־6 פלחים.
  • מקפיצים את פלחי התפוח במיץ הלימון (למניעת השחרה) ומסדרים אותם בצפיפות על תחתית התבנית.
  • קולפים את התפוח הרביעי ומגררים אותו על מגררת גסה.
  • יוצקים את הדבש לסיר קטן ומחממים כמעט עד לרתיחה, מסירים מהאש, בוחשים פנימה את מיץ התפוחים ומניחים בצד.
  • מנפים יחד לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, תבלינים ומלח.
  • מקציפים את הביצים עם תמצית הווניל בקערת ערבול גדולה במשך 5 דקות, עד שנוצרת קציפה תפוחה מאוד ומוסיפים את השמן בזרם דק, תוך הקצפה.
  • מוסיפים לקציפה את הסוכר בהדרגה מעט בכל פעם ומקציפים במשך 5 דקות נוספות, עד שהקציפה סמיכה ותפוחה מאוד.
  • מוסיפים לקציפת הביצים את הקמח ואת תערובת הדבש לסירוגין ומערבלים במהירות נמוכה אחרי כל הוספה, עד שהחומרים נבלעים בתוך הקציפה. מוסיפים לתערובת גם את את התפוח המגורר ומערבבים.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בשליש התחתון של התנור  בחום של 160 מעלות במשך 80-70 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים עד שהעוגה כמעט צוננת.
  • מעבירים להב סכין בין דופנות העוגה למסגרת התבנית, הופכים את העוגה על צלחת הגשה גדולה ומסירים את הנייר בזהירות.
  • מניחים, לעיטור, רצועות של נייר אפייה על פני העוגה ברווחים לא שווים ומנפים אבקת סוכר על העוגה. מסירים את רצועות הנייר בזהירות, כדי לא לפגוע בדוגמת העיטור ומגישים את העוגה כשהיא עדיין מעט חמימה או בטמפרטורת החדר.

 

המתכון מתוך הספר "עוגה פרווה לקינוח" מאת דנית סלומון, הוצאת "קוראים".

 

לעוד מתכונים לראש השנה>>>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לחג? נסו את אלה:

עוגת דבש קלה להכנה

חלת דבש

סברינות חגיגיות

מוס גבינה עם רימונים

ריבועי תפוחים מטריפים

עוגת דבש ותפוחים

עוגת רימונים

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.