מתכון לקציצות בשר וקישואים

 
מומלץ להגיש לצד סלט ירקות או חצי לימון
מומלץ להגיש לצד סלט ירקות או חצי לימון צילום: Rosmarin Kitchen
 
עודכן 08:26 12/09/2011

בין אם תקראו להן לביבות או קציצות, מדובר במנה נהדרת שלא זקוקה לשום תוספת בצד. הקישואים מאווררים את התערובת ומוסיפים עסיסיות והשילוב שבין בשר בקר לעוף הופך את הכל להרבה יותר טעים

 
 
 
 
 

במטבח היהודי הלביבות תופסות מקום די מרכזי, מכינים אותן לכל חג בסגנון שונה. בפסח נהוג להכין לביבות מתפוחי אדמה או קמח מצה. בחנוכה מכינים אותן מטוגנות בשלל אפשרויות ובשמן עמוק וכמובן שניתן להכין אותן גם מירקות ובשר או כבד עוף.

 

ואם כך, אז אצלי כל השנה זה חג.

 

מצרכים:

800 גרם בשר עוף טחון

200 גרם בשר בקר טחון

5-6 קישואים (600-700 גרם)

2 בצלים גדולים

ביצה

2 לחמניות (אפשר גם לא טריות) בפסח ניתן להחליף את הלחמניות ב-5 כפות קמח מצה

3-4 שיני שום

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן עלי פטרוזליה קצוצה דק

 

אופן הכנה:

  • מגררים את הקשואים והבצלים על פומפיה גסה או במג'מיקס.
  • שמים בקערה עמוקה את הבשרים ומוסיפים את הקישואים, בצל, לחמניות שהושרו במים ונסחטו היטב, שום מעוך, ביצים ותיבול.
  • מערבבים היטב עד שנוצרת עיסה אחידה וסמיכה. במידה והעיסה נראת דלילה, ניתן להוסיף כף קמח או קמח מצות.
  • מחממים מעט שמן קנולה במחבת, יוצרים לביבות ומטגנים משני הצדדים. הלביבות צריכות לקבל צבע חום זהוב עמוק.
  • מגישים עם שלל סלטים על מצע אורז, פסטה, פירה תפוחי אדמה או בליווי רוטב.

 

המתכון באדיבות אתר המתכונים - Rosmarin Kitchen

 

מחפשים עוד מתכונים לקציצות? נסו את אלה:

קציצות דגים עם כרוביות

קציצות עוף ביתיות

קציצות בציפוי פריך

קציצות בשר של אהרוני

4 מתכונים לקציצות

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.