מתכון לגפילטע פיש

 
שנהיה לראש ולא לזנב - גפילטע פיש
שנהיה לראש ולא לזנב - גפילטע פיש צילום: מתוך האתר של פירגה
 
עודכן 08:10 15/09/2011

מפולפל או מתקתק, עם או בלי גזר, אבל תמיד נמצא על שולחן החג. שתהיו לראש ולא לזנב

 
 
 
 
 

מצרכים לרוטב:
6 בצלים גדולים

3 גזרים

מלח,פלפל שחור

קורט סוכר

 

מצרכים לדגים:
קילו דג קרפיון טחון
5 כפות בצל מטוגן (שהוכן בשלב הרוטב)

4-5 ביצים
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית סוכר
3/4 כוס קמח מצות

 

להכנת הרוטב:

  • קוצצים את הבצלים דק ומטגנים אותם בסיר רחב ועמוק ללא שמן. רק כאשר הבצלים מתייבשים ומזהיבים, מוסיפים שמן ומטגנים במשך כ- 5 דקות.
  • מוציאים 5 כפות מהבצל המטוגן ומניחים בצד (ישמש מאוחר יותר להכנת קציצות הדגים).
  • ממשיכים לטגן את הבצל עד לקבלת צבע חום ומוסיפים מים רותחים עד למחצית מגובה הסיר. 
  • מוסיפים לסיר את פרוסות הגזר, מלח,פלפל שחור בנדיבות ומעט סוכר וממשיכים לבשל.

 

להכנת הדגים:

  • מעבירים את כל המצרכים לקערה, לשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים לה לנוח במשך 10 דקות.
  • מרטיבים מעט את הידיים במים ומכינים מהתערובת קציצות שמנמנות וגדולות.
  • מכניסים את הקציצות לסיר עם המים הרותחים, מכסים, משאירים פתח צר בסיר ליציאת אדים ומבשלים על להבה קטנה במשך כ-3 שעות (המים צריכים לבעבע לאורך כל הבישול).
    מצננים את הדגים, מוציאים אותם לצלחת הגשה נאה, שופכים מעט מהרוטב מעל ומקשטים בפרוסות הגזר.

 

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לחג? נסו את אלה:

עוגת דבש קלה להכנה

חלת דבש

סברינות חגיגיות

מוס גבינה עם רימונים

ריבועי תפוחים מטריפים

עוגת דבש ותפוחים

עוגת רימונים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.