מתכון לפיתות ביתיות

 
שמן הזית מאפשר לבצק להיפתח יותר
שמן הזית מאפשר לבצק להיפתח יותר צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 22:23 13/09/2011

פותנה מלמדת אתכם איך להכין פיתות ביתיות שהכי כיף לאכול ישר מהתנור. וגם: אופציה לפיתות עם זעתר ובצל

 
 
 
 
 

מצרכים:

1/2 ק"ג קמח

1 כפית  שמרים

1/2 כפית סוכר

עד 2 כוסות מים פושרים

1 כפית מלח

1/2 ק"ג זעתר ירוק רק העלים - שטופים, סחוטים וחתוכים גס

3 בצלים ירוקים לעגולים

2 בצלים חתוכים לקוביות

2 כפות סומק

1 כוס שמן זית

 

אופן הכנה:

  • בעזרת מעבד מזון מערבבים את כל החומרים, מוצאים מחצית מהמסה ומניחים לחצי שעה התפחה עבור הפיתות.
  • את שאר המסה מערבבים עם חצי מכמות השמן עבור הפיתות זעתר ומניחים להתפחה של חצי שעה.
  • מחלקים את המסה של הפיתות לכדורים ומתפיחים כ-15 דקות.
  • בנתיים מערבבים את הזעתר עם הבצלים ומוספים קצת מלח וסומק.
  • מחלקים את הבצק עם השמן לעיגולים, מרדדים וממלאים במלית. סוגרים לצורת ריבוע. מתפיחים כרבע שעה.
  • את הכדורים שהתפחנו מרדדים לגודל של פיתה ומשארים להתפחה נוספת של כ-15 דקות.
  • משמנים תבנית עם שמן זית ומניחים את הבצק הממולא. פותחים אותו בעזרת היד. מכניסים לתנור בחום של כ- 180 מעלות למשך 20 דקות.
  • את הכדורים של הפיתות הרגילות מרדדים ואופים בחום של 180 מעלות עד שהפיתה מתנפחת ומשחימה.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

פיתה במילוי עוף מוקפץ או קציצות בשר

כבדים בסילאן

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.