מתכון לעוף ממולא באורז ובשר

 
הפתיעו את האורחים שלכם עם עוף ממולא עשיר בטעמים
הפתיעו את האורחים שלכם עם עוף ממולא עשיר בטעמים צילום: בועז לביא
 
עודכן 07:44 14/09/2011
אוכל נענע 10

רוצים להכין מנה בשרית מרשימה וטעימה בלי לבלות שעות במטבח? הכינו עוף במילוי עשיר של בשר ואורז בניחוחות של קינמון ואגוז מוסקט

 
 
 
 
 

מצרכים (4-6 מנות):

1 עוף שלם כולל הגרון

1 כפית תבלין בהארת

קורט אגוז מוסקט

 

למלית:

2 כפות שמן זית

1/4 ק"ג פאלדה טלה טחון גס

1/4 ק"ג כף (אווזית, קאצ'לקע) עגל, טחון גס או 1/2 ק"ג בשר טלה טחון

1 ו- 1/2 כוסות אורז שטוף ומוסנן

קורט אגוז מוסקט

קורט קינמון

1 כוס מים

 

אביזרים:

חוט ומחט

שקית קוקי

 

אופן הכנה:

  • מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו ולא נותרים בו גושים גדולים.
  • מוסיפים לסיר את האורז והתבלינים ומערבבים היטב.
  • יוצקים לתוך הסיר את המים, מערבבים ומבשלים חצי בישול במשך כ-10 דקות.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מנקים את העוף היטב מפנים ומבחוץ וחותכים את עצמות הגרון.
  • מערבבים בהארת ואגוז מוסקט ומורחים (מעסים) את העור ואת בטן העוף.
  • נוטלים מעט מתערובת הבשר והאורז וממלאים בין העור לבשר העוף (נזהרים שלא לקרוע את העור ולא לדחוס יתר על המידה).
  • ממלאים את שני צידי העוף ותופרים בעזרת חוט ומחט. 
  • מכניסים את העוף הממולא לשקית קוקי (בשלב זה אפשר להוסיף גם את הגרון שהסרנו) מניחים על גבי תבנית אפייה ואופים במשך כ-45 דקות עד שהעוף שחום.

  

המתכון באדיבות בשארה חינאווי, מסעדן ובעל קצביה.

 

לכל מתכוני ראש השנה

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לחג? נסו את אלה:

עוגת דבש קלה להכנה

אורז עם שקדים וצימוקים

חלת דבש

עוף בעגבניות ודבש

סברינות חגיגיות

צלי עם פירות יבשים

עוגת דבש ותפוחים

עוגת רימונים

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.