מתכון לשוקי עוף בדבש

 
טיגון ובישול קצר ויש לכם ארוחה טעימה במיוחד
טיגון ובישול קצר ויש לכם ארוחה טעימה במיוחד צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:44 18/09/2011
חיה אילונה דר

מי אמר שחייבים להכין מנה מפוארת עם עשרות שלבים ומצרכים מיוחדים? חיהל'ה מכניסה למטבח את השוקיים ועוטפת אותם ברוטב דבש מתקתק

 
 
 
 
 

אני רוצה לשתף אתכם במתכון מעולה ופשוט, אותו אני מכינה כבר שנים רבות, בו מטגנים כמות של בצל, מוסיפים דבש ותוספות בשריות או צמחיות על פי הטעם, ליצירת תבשיל מתקתק שחום - זהבהב. לעיתים אני בוחרת להוסיף לתבשיל חתיכות בשר קטנות ולעיתים מוסיפה כרעי עוף ותפוחי אדמה, בטטה או דלעת.

 

הפעם בחרתי להוסיף לתבשיל שוקי עוף טריים וארטישוק ירושלמי שכעת בעונה. מתכון זה נהדר כמנה בשרית לארוחת ראש השנה בשל מרכיב הדבש שבו וכן בשל היותו קל ומהיר להכנה ואם זאת טעים בצורה מופלאה.

 

שוקי עוף וארטישוק ירושלמי בדבש

הוציאו את השוקיים מהמקרר וקדימה לעבודה

 

מצרכים:

6 שוקיי עוף טריים

10 ארטישוקים ירושלמיים

2 בצלים גדולים

2 כפות דבש

מלח,פלפל

פפריקה מתוקה

5 חוטי זעפרן מושרים במעט מים רותחים

שמן זית לטיגון

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבצלים לקוביות וקולפים את הארטישוקים.
  • מטגנים בסיר בינוני את הבצלים בשמן עד שקיפות במשך מספר דקות.
  • מוסיפים לסיר את הדבש ומערבבים עד שמתקבל גוון זהוב.

 
הזהרו לא לטגן את הבצל יתר על המידה
הזהרו לא לטגן את הבצל יתר על המידה צילום : חיה אילונה דר
 
  • מניחים את השוקיים על תערובת הבצל, מערבבים, מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים במכסה ומבשלים במשך רבע שעה.

 

 
הבצל יעניק לעוף טעם מופלא
הבצל יעניק לעוף טעם מופלא צילום : חיה אילונה דר
 
  • חותכים את הארטישוקים לחצאים ומוסיפים לסיר.
  • מוסיפים את התבלינים ואת הזעפרן עם המים.
  • מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים, מרתיחים ומבשלים עוד כ- 3/4 שעה.

  

 
עוף עם מתיקות עדינה ומלטפת
עוף עם מתיקות עדינה ומלטפת צילום : חיה אילונה דר
 
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.