מתכון לעוגת דבש שיכורה

 
עוגת דבש עסיסית ומפתיעה
עוגת דבש עסיסית ומפתיעה צילום: אלירן אביטל
 
עודכן 08:07 14/09/2011

עוגת דבש מיוחדת עם קוביות תפוחי עץ ותמרים שהושרו ביין אדום. ויש גם בונוס: היא טעימה אפילו יותר יום - יומיים אחרי האפייה

 
 
 
 
 

מצרכים:

250 גרם תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות

200 גרם תמרים מגולענים חתוכים לחתיכות קטנות

2 כוסות יין אדום

250 גרם דבש

50 גרם ריבה אדומה -תות או שזיף

200גרם סוכר לבן

100 גרם סוכר חום לח

275 מ"ל שמן

250 מ"ל מים רותחים

250 גרם ביצים

400 גרם קמח

15 גרם סודה לשתייה

5 גרם קקאו

5 גרם קינמון

1 גרם ציפורן טחון

1 גרם מוסקט טחון

 

לעיטור של רויאל אייסינג דבש ורום:

150 אבקת סוכר

30 גר' חלבון

1 כף רום לבן / ברנדי

1 כפית דבש

1 כפית מיץ לימון טבעי

שקדים מולבנים פרוסים

 

 אופן הכנת העוגה:

  • משרים את קוביות תפוחי העץ ואת התמרים ביין אדום .
  • מערבבים את המים הרותחים והשמן.
  • שופכים לקערת המיקסר את הדבש ,הריבה ,הסוכר הלבן והסוכר החום, וטורפים במטרפה במהירות בינונית .
  • שופכים תוך ערבוב את תערובת השמן והמים למיקסר, וממשיכים לטרוף במהירות בינונית-איטית.
  • מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב.
  • מערבבים את כל המצרכים היבשים, מכניסים למיקסר וממשיכים לערבב במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שופכים את המסה לשלוש תבניות אנגליש קייק עד לגובה של 2/3 מגובה התבנית (העוגה תופחת באפייה).
  • מפזרים מעל שקדים מולבנים פרוסים.
  • אופים בחום 175 מעלות כ- 30-35 דקות.
  • לאחר שהעוגה מתקררת מזלפים פסים של הרויאל על העוגה.

 

הרויאל :

  • מערבבים בקערה בעזרת כף את כל החומרים עד שמתקבלת עיסה לבנה ונוזלית.

 

המתכון באדיבות השף מוריס מונייר מבעלי "מונייר פוד דיזיין".

 

קינוחים נוספים לחג:

עוגת תפוחים בחושה

אצבעות פילו במלית תפוחים

עוגת תמרים בחושה

עוגת דבש ותפוחים

מוס גבינה עם רימונים

לעוד מתכונים לראש השנה

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.