מתכון למרק דגים איטלקי

 
מנה ראשונה לארוחת החג ללא ייסורי מצפון
מנה ראשונה לארוחת החג ללא ייסורי מצפון צילום: יח"צ, פיליפ מטראיי
 
עודכן 07:53 16/09/2011

תתפלאו, מנת דג לראש השנה לא חייבת להיות גפילטע פיש. "שומרי משקל" מציעים לכם להכין דווקא מרק, ועוד איטלקי, מנסיכת הנילוס עם ירקות ויין

 
 
 
 
 

מצרכים:

480 גרם פילה קוד ונסיכת הנילוס חתוכים לאצבעות באורך 5 ס"מ

2 כפיות שמן זית

1 כוס בצל קצוץ

1 כוס פלפל ירוק קצוץ או חתוך לרצועות

1/2 כוס קוביות גזר

1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים

1 שן שום כתושה

1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כוס רסק עגבניות

1 כוס מים

1/4 כוס יין לבן יבש

2 קוביות אבקת מרק עוף

1 עלה דפנה

1 כף אורגנו טרי קצוץ

מלח

פלפל שחור טחון

מעט פפריקה אדומה חריפה

 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר גדול את השמן. מוסיפים את הבצל, הפלפל, הגזר, הסלרי והשום.
  • מאדים תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים מעט (כ- 2 דקות).
  • מוסיפים את יתר החומרים מלבד הדגים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות.
  • מוסיפים את אצבעות הדג, מערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהדגים מתרככים (כ-7 עד 10דקות).
  • מוציאים את עלה הדפנה ומגישים.

 

 

המתכון באדיבות שומרי משקל מתוך הספר "דגים - לאכול בראש שקט".

 

עוד מתכונים עם דגים:

סלמון אפוי עם אורז שחור

סלמון עם סלסת עגבניות

גפילטע פיש

חריימה - דג מרוקאי

פלאפל דגים

דג לוקוס עם סלט חצילים

לעוד מתכונים לראש השנה

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.