מתכון להמבורגר עדשים

 
ניתן לאכול כקציצה לצד סלט טרי או כהמבורגר עם תוספות ורטבים אהובים
ניתן לאכול כקציצה לצד סלט טרי או כהמבורגר עם תוספות ורטבים אהובים צילום: יח"צ
 
עודכן 08:11 14/09/2011

במקום להשתמש בבשר מן החי, מתענגים על אמא טבע ומשלבים עדשים עם קוואקר, גזר והמון עשבי תיבול ארומטיים

 
 
 
 
 

העדשים נמנות עם משפחת הקטניות ונחשבות מזון בסיסי ובריא בכל העולם. הן מהוות תחליף חלבון עשיר (כמו הבשר רק ללא השמן שבו). הן מקור לחומצה פולית, עתירות מינרלים וחומצות אמינו ומלאות בפחמימות אך דלות בשומן. כמו כן, העדשים מסייעות להורדת הכולסטרול ומצמצמות תחלואה במחלות לב, סוכרת והשמנה.

  

למי שנמצא בדיאטה, או מתכוון להתחיל כזו ביום ראשון או אחרי החגים, כדאי שידע שאכילת קטניות תורמת להפחתה במשקל, כיוון שקטניות מספקות תחושת שובע לגוף לאורך זמן. העדשים יכולות להוות תוספת לבד או להשתלב עם דגנים וירקות. בנוסף, ניתן לטחון אותן למרק סמיך או להשתמש בהן למילוי ולסלטים.

 

המבורגר עדשים אורגני

 

מצרכים:

1 כוס עדשים ירוקות מבושלות

1 גזר מגורר
1 בצל מגורר
1 כוס קוואקר אורגני

1/3 צרור פטרוזליה קצוצה דק
1/3 צרור כוסברה קצוצה דק
2-3 כפות טחינה

2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
תבלינים לפי הטעם

  

אופן הכנה :

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • מערבבים את העדשים עם שאר החומרים למעט שמן הזית (ניתן להוסיף מי בישול מהעדשים במידה ויש צורך).
  • מועכים בבלנדר ידני מחצית מהכמות, מאחדים עם החצי השני ויוצרים קציצות עם כל התערובת.
  • מניחים על נייר אפיה משומן בכף שמן זית אחת. מברישים את הקציצות מעל בכף השמן הנותרה.
  • אופים כ20-30 דקות.
  • מגישים בלחמניה עם כל התוספות האהובות.

 

המתכון באדיבות "הרדוף".

 

 

מתכונים טבעוניים נוספים:

אוכל הודי טבעוני

מתכונים טבעוניים לבורגול

פנקייקס תפוחים

גלידות טבעוניות

 

 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.