מתכון לכדורי בשר עם פירות יבשים וסילאן

 
כדורי בשר
כדורי בשר צילום: אבירם חייט
 
עודכן 09:38 14/09/2011

הסוד של אבירם חייט לארוחת ראש השנה - תבשיל מתקתק של כדורי בשר בפירות יבשים וסילאן

 
 
 
 
 

למה המנה של אבירם היא המנה המנצחת? מדובר במנה מתקתקה מהמטבח העירקי אותה היתה מכינה סבתו של אבירם. מנה חגיגית וצבעונית שמתאימה מאוד לארועים חגיגיים ומשפחתיים.

 

מצרכים: (ל 6-8 מנות ולשולחן החג מומלץ להכפיל כמויות) 

חצי קילו בשר טחון טרי

4 בצלים גדולים

2 שיני שום

צרור פטרוזיליה

חצי כוס קמח מצה/פרורי לחם

2 כפות שמן לטיגון

200 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תמרים, תאנים)

1 כף סילאן

1 כף רסק עגבניות

2 כוסות מים

מיץ מלימון טרי אחד

מלח

1/2 כפית פלפל שחור

פפריקה חריפה

 

אופן הכנה:

  • קוצצים דק את הבצלים, מערבבים מחצית מכמות הבצל הקצוץ עם כפית שטוחה של מלח ומניחים לתערובת לנוח בצד במשך כחצי שעה.
  • מערבבים את הבצל המומלח עם חצי קילו בשר טחון (רצוי בשר טחון טרי ואיכותי).
  • מוסיפים לתערובת פטרוזיליה קצוצה, כפית פלפל שחור, שיני שום כתושות, קמח מצה ומעט פפריקה חריפה ומערבבים היטב.
  • מכינים קערה קטנה עם מים, וביידים רטובות יוצרים מתערובת הבשר קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ לערך.
  • מחממים במחבת עמוקה או בסוטאג' עם שמן ומזהיבים את יתרת הבצל הקצוץ.
  • מוסיפים למחבת את הפירות היבשים (חתוכים גס או שלמים), מערבבים ומטגנים עוד כ- 2 דקות.
  • מוסיפים לתערובת את המים, סילאן, רסק עגבניות, מיץ לימון, מערבבים את התערובת היטב ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים למחבת את הקציצות (רצוי להחליק אותם אחת אחת עם כף) כך שיכוסו במים ומבשלים במשך כשעה על אש קטנה כשהסיר מכוסה (אם יש צורך, יש להוסיף מעט מים במהלך הבישול ולבחוש מדי פעם).
  • טועמים ומתבלים את התבשיל במלח פלפל שחור או מעט צ'ילי יבש לפי הטעם.

 

המלצה: כדאי להגיש את התבשיל על אורז לבן או אדום ולפזר מעל שקדים קלויים, צימוקים והרבה בצל מטוגן.

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.