מתכון לחזה עוף ברוטב תפוחים וסילאן

 
חזה עוף ברוטב מתקתק
חזה עוף ברוטב מתקתק צילום: אורטל מכלוף
 
עודכן 10:05 14/09/2011

הסוד של אורטל מכלוף לארוחת ראש השנה - חזה עוף במרינדה עם רוטב תפוחים וסילאן מתקתק

 
 
 
 
 

למה המנה של אורטל היא המנה המנצחת? המתכון הוא מבית סבתה של אורטל ז"ל. סבתא של אורטל היתה מכינה ומגישה את המנה הזאת מידי ראש השנה, כשכל המשפחה היתה נהנת ממנה ומלקקת את האצבעות.

 

מצרכים: 

600 גרם חזה עוף

3 בצלים

2 תפוחי עץ

כוס יין תירוש

2 כפות סילאן

כף פפריקה מתוקה

אבקת מרק

פלפל שחור טחון

קורט מלח

 

למשרה:

כפית פפריקה

כפית רוטב סויה

כף סילאן

קמח

 

אופן הכנה:

  • חותכים את חזות העוף לרצועות.
  • מערבבים בקערה את מצרכי המשרה ומשרים את חזות העוף במשך כחצי שעה.
  • מוציאים את החזות מהמשרה ומקמחים כך שהקמח יכסה את החזות מכל הצדדים.
  • מטגנים במחבת חמה רצועות העוף משני הצדדים עד להזהבה קלה.
  • פורסים את הבצלים וקולפים וחותכים את התפוחים לקוביות.
  • מטגנים את הבצל, מוסיפים למחבת את קוביות התפוחים, מקפיצים קלות קלה ומוסיפים לתערובת את יתרת המצרכים. מבשלים במשך מספר דקות עד שהתפוחים מתרככים, מוסיפים את חזות העוף, מתקנים טעמים ומבשלים עוד כ- 5 דקות.

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.