מתכון לעוף ממולא באורז

 
עוף ממולא באורז ועשבי תיבול
עוף ממולא באורז ועשבי תיבול צילום: רעות דולב
 
עודכן 13:03 14/09/2011

הסוד של רעות לארוחת ראש השנה - עוף בדבש במילוי תערובת אורז ועשבי תיבול

 
 
 
 
 

מצרכים:

עוף שלם/עופיונים

כוס פירות יבשים

כוס אורז        

בצל סגול

חצי ראש שום

חצי כוס דבש

2 כפות סויה

עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה)

קורט מלח 

שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבצל הסגול לקוביות ואת הפירות היבשים לקוביות קטנות.
  • מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את כוס האורז, הפירות היבשים ואת עשבי התיבול (יש להשאיר חצי כוס עשבי תיבול בצד) ומערבבים.
  • ממלאים את העוף או את העופיונים בתערובת האורז והפירות היבשים ומניחים בתבנית אפייה (ניתן לפזר גם פירות יבשים קצוצים מסביב לעוף).
  • מערבבים בקערה את הדבש, הסויה ועישבי התיבול שנותרו, שופכים את התערובת על העוף ומעסים אותו היטב. 
  • מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך שעה וחצי - שעתיים. מסירים את נייר הכסף ומשאירים את העוף בתנור על חום של 150 מעלות ל 5 דקות לערך עד שהעוף מקבל צבע זהוב.

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.