מתכון לתפוחים אפויים עם פירות יבשים

 
תפוחים ממולאים
תפוחים ממולאים צילום: אינה פיינרמן
 
עודכן 07:41 15/09/2011

הסוד של אינה לארוחת ראש השנה - תפוחי עץ חמצמצים, אפויים וממולאים בתערובת של פירות יער מתוקים ומענגים

 
 
 
 
 

למה המנה של אינה היא המנה המנצחת? בראש השנה נהוג לאכול מאכלים מתוקים וכן מאכלים ממולאים. היות שגם תפוח-עץ הוא מסמלי החג אינה מגישה לארוחת ראש השנה תפוחים אפויים שהיא וכל בני משפחתיה מאוד אוהבים. זה מתכון חגיגי, בריא וטעים מאוד לראש השנה שיהפוך את ארוחת החג לחגיגה קולינרית מענגת.

 

מצרכים:

4-6 תפוחים (מומלץ להשתמש בתפוחים מזן גרנד סמיט)

1 כוס צימוקים, קצוצים

1 כוס פיסטוקים, אגוזים או שקדים ללא מלח, קצוצים

4-5 שזיפים מיובשים, קצוצים

4-5 משמשים מיובשים, קצוצים

4 כפות דבש נוזלי

1 כפית קינמון טחון

1 כוס מים

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • מוציאים את ליבות התפוחים, כך שנוצר חלל במרכז כל תפוח.
  • חורטים בעזרת סכין קטנה קו סביב אמצע קליפת כל תפוח וחותכים לעומק הקליפה כדי למנוע ממנה להתבקע בעת האפייה.
  • מערבבים צימוקים עם אגוזים, שזיפים, משמשים, דבש וקינמון וממלאים את התפוחים בתערובת.
  • מניחים את התפוחים בתבנית חסינת חום בגודל מתאים ויוצקים לתוכה מים לגובה של 1 ס"מ.
  • מכסים את התפוחים ביריעת נייר אלומיניום (אין להדק את נייר האלומניום אלא להניחם חופשי על התפוחים).
  • אופים את התפוחים בתנור במשך 40-30 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
  • מסירים את נייר הכסף מתבנית האפייה בעשר הדקות האחרונות של האפייה.
  • מוציאים את התפוחים מהתנור ומגישים חם. ניתן להגיש את התפוחים עם יוגורט, גלידה או קצפת.

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.