מתוקים כמו דבש • קינוחים פרווה

 
לאכול ארוחת חג בשרית ולהתפנק בסופה על קינוחים מהממם שכל כולם פרווה
לאכול ארוחת חג בשרית ולהתפנק בסופה על קינוחים מהממם שכל כולם פרווה צילום: שרון בוקוב
 
עודכן 08:02 23/09/2011

מתכננים ארוחת חג בשרית ותוהים עם איזה קינוח לסיים את הארוחה? מסעדת אתניקה הכינה עבורכם 4 קינוחים על טהרת הפרווה שיהפכו את ראש השנה להכי מתוק שיש - טארט טאטן תפוחים, עוגת דבש, מוס רימונים על מצע קדאיף וקראמבל תפוחים

 
 
 
 
 

כמידי שנה, גם השנה אתם מארחים את כל המשפחה לארוחת חגיגית ועשירה והפעם החלטתם לעטר את השולחן עם מגוון מנות על טהרת הבשר. ומה בדבר הקינוח? שוב תוותרו על שלל הקינוחים הססגונייים שכל כך מאפיינים את החג ותסתפקו בגלידת פרווה קנויה על מנת להמתיק לאורחים שלכם את הלשון?

 

אז זהו שאין כל סיבה להתפשר על הטעם, הצורה והמגוון רק מטעמי כשרות. הרי לכם 4 מתכוני קינוחים טעימים וחגיגיים במיוחד שיעלו חיוך רחב על שפתיהם של האורחים בסיום ארוחת החג.

 

טארט טאטן תפוחים:

 

מצרכים:

1/2 ק"ג קמח

3 ביצים

50 גרם מרגרינה

200 גרם סוכר לבן

קינמון

5 תפוחים בינוניים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים יחד עד ליצירת תערובת גושית.
  • מרדדים את התערובת לכדי משטח חלק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כחצי שעה. 
  • מחממים מחבת גדולה על אש נמוכה, שופכים לתוכה את הסוכר ליצירת קרמל.
  • מוסיפים למחבת בזהירות ותוך כדי בחישה עדינה את המרגרינה ומוודאים שהסוכר לא נשרף.
  • קולפים את התפוחים, שוטפים, חוצים ומניחים אותם בתוך הסוכר המומס שקורמל.
  • בוזקים על התפוחים מעט אבקת קינמון ומבשלים את התפוחים בישול קצר עד שיגירו מעט נוזלים ויהפכו למעט שקופים. מסירים מהאש.
  • מעבירים את התפוחים לתבנית עגולה או לתבנית פאי, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 25 דקות.
  • מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים מעל התפוחים את הבצק ואופים בתנור במשך כ- 20 דקות נוספות.

 

 
ראש השנה הוא תירוץ מעולה להתפנק על עוגת דבש
ראש השנה הוא תירוץ מעולה להתפנק על עוגת דבש צילום : שרון בוקוב
 

עוגת דבש

 

מצרכים:

1/2 חבילת קמח לבן

3 ביצים

150 גרם מרגרינה

2 כוסות דבש

חופן שערות חלבה

 

לקרם:

100 גרם חלב צמחי

200 גרם ריבת חלב

100 גרם מרגרינה

כף ברנדי

 

לעיטור:

אגוזי מלך קצוצים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את המצרכים לבסיס ביחד עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • יוצקים לתבנית את התערובת הבצקית לתוך תבנית ומכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות לאפיה של 20-25 דקות.

 

להכנת הקרם:

  • מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה ומכניסים לצינון במקרר במשך כחצי שעה.
  • לאחר שהעוגה התקררה מעט, מורחים אותה בקרם ומפזרים על הקרם שכבה של אגוזי מלך קצוצים.

 

 
צבע ורוד משגע וטעם נהדר
צבע ורוד משגע וטעם נהדר צילום : שרון בוקוב
 

מוס רימונים על מצע קדאיף

 

מצרכים:

200 מ"ל שמנת צמחית

5 ביצים מפורדות רק החלמון

100 גרם סוכר

1/2 כוס רכז רימונים

גרגירים מחצי רימון

חבילת שערות קדאיף

50 גרם מרגרינה

 

אופן הכנה:

  • מקציפים במערבל את השמנת והביצים ומוסיפים לאט את הסוכר ואת מיץ הרימונים.
  • מכניסים את התערובת למקרר למשך שעתיים עד להתייצבות. 
  • מניחים את שערות הקדאיף על תבנית, ממיסים את המרגרינה, מורחים את שערות הקדאיף במרגרינה המומסת ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 150 מעלות למשך 10 דקות. מצננים.

 

הרכבת המנה:

  • מוציאים את מוס הרימונים מהמקרר.
  • מניחים בתוך כוס הגשה מעט שערות הקדאיף, מעליהם שופכים את המוס ומכסים בעוד שכבה דקה של שערות קדאיף.
  • מעטרים את המנה מעל בגרעיני רימונים ועלי נענע ומגישים.

 

 
שילוב מנצח של קראמבל תפוחים חמים וגלידה קרה
שילוב מנצח של קראמבל תפוחים חמים וגלידה קרה צילום : שרון בוקוב
 
 

קראמבל תפוחים

 

מצרכים:

5-6 תפוחים גרנד קלופים ופרוסים דק

‏1 כף סוכר

קורט קינמון

‏1 כוס קמח תופח

‏1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

‏3 ביצים

 

אופן הכנה:

  • פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומניחים אותן בצורת עיגול בתבנית עגולה ומעט משומנת כשהפרוסות שוכבות לזו לצד זו ואחת על השנייה.(יש להשאיר מעט פרוסות למעטה העליון)
  • מפזרים על פרוסות התפוחים מעט סוכר וקינמון שעורבבו יחדיו.
  • מערבבים את כל החומרים היבשים והביצים עד לקבלת תערובת עם מרקם מעט נוזלי.
  • שופכים את התערובת על התפוחים ומעל מניחים את פרוסות התפוחים שנשמרו בצד.
  • אופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות למשך 40-50 דקות.
  • מצננים מעט, מניחים כדור גלידה מעל ומגישים.

 

המתכונים באדיבות מסעדת אתניקה.

 

לעוד מתכונים לראש השנה>>>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לחג? נסו את אלה:

עוגת דבש קלה להכנה

חלת דבש

בלינצ'ס תפוחים

מוס גבינה עם רימונים

ריבועי תפוחים מטריפים

עוגת דבש ותפוחים

עוגת רימונים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.