דניאל רוגוב נפרד: הראיון האחרון עם מבקר היין המיתולוגי שלא הפסיק לחגוג עד יומו האחרון

 
עודכן 23:11 16/09/2011

את הודעת הפרידה שלו מחובבי היין והמסעדות חתם המבקר דניאל רוגוב במילים: "בסך הכל, אלה היו חיים טובים". ובאמת, היו לו חיים טובים, לרוגוב, שהתבלט מעל כולם בלשון החדה ובחוש ההומור שלו. שבוע לפני מותו, ערכו לו חבריו מסיבת פרידה. גם ניב גלבוע היה שם ופגש אותו לראיון אחרון ואופטימי

 
 
 
 
 

(9:24 דקות)

מאות אנשים, כולם אוהבי יין ואוכל, הגיעו ערב אחד לפני שבועיים להיפרד ממבקר היין והמסעדות המיתולוגי של עיתון "הארץ" דניאל רוגוב. אחד אחד הם התקרבו, נתנו נשיקה, אמרו מילת פרידה - למרות שמה כבר אפשר לומר לאדם שיודע בקרוב מאוד שהוא כבר לא יהיה פה.

 

"לפני עשרה שבועות גילו שיש לי סרטן", אמר אז רוגוב לערוץ 10. "הרופא אמר לי שנותרו לי בין שלושה חודשים לשנה וחצי, אבל אי אפשר להתחיל למות לפני המוות. אני מודע למצב, אבל אני ממשיך לחפש את הדברים הטובים".

 

רוגוב, שנפטר בשבוע שעבר, כתב למעלה מ-30 שנה על הדברים שהוא אהב באמת - יין ואוכל. הוא תמיד עשה את זה בהומור האנגלוסקסי הצונן שלו, שהפך לסמלו המסחרי. משנות ה-70 ועד ממש יום מותו, כתב רוגוב ביקורות אוכל ויין ונחשב למי שהפך את היין הישראלי למוכר בכל העולם לאחר שפרסם מדריכי יין שנמכרו בארצות הברית. כשהישראלים פינטזו עדיין על שניצל וצ'יפס, רוגוב לימד אותם מה זה דום פריניון ופואה גרא.

 

בראיון האחרון שלו, סיפר רוגוב על מהפיכת היין שהחלה בישראל בשנות ה-70. "המהפיכה התחילה באמת רק ביקבי רמת הגולן ב-1972. זה היה סביניון בלאן. קיבלתי את הבקבוק, טעמתי את היין וחשבתי: 'בשום פנים ואופן לא, זה לא יין ישראלי!'. לקחתי רכב, נכנסתי ליקב, טעמתי מהחביות ופתאום נפל לי מטבע - אפשר לעשות יין טוב בארץ", הוא נזכר.

 

במשך שנים, מסעדנים חששו ממנו. הביקורות שלו רוממו וגם הפילו מסעדות. רוגוב גם הצליח עם השנים לבנות סביבו הילה של מסתורין כחלק מדמות המבקר האימתני. הוא למשל מסרב להגיד מה שמו האמיתי ומהו גילו המדויק. "אני מעבר לגיל 60", הוא אומר בחצי חיוך. "זה יהיה רעיון יפה לקחת את כל הסודות לקבר".

 

חוש ההומור, אם כן, עוד איתו, ובימיו האחרונים - גם האומץ לקראת מה שצפוי. "מוות זה חלק מהחיים, לא? מחכים לי עוד 20 מיליארד שנים, אז זה בסדר. סך הכל, היו אלה חיים טובים. חיים של אוכל, של יין ושל טיולים. מבקר יין ומסעדות לא מרוויח הרבה כסף, אבל שותה את היינות הטובים בעולם ואוכל במסעדות הטובות בעולם. אין לי הרבה תלונות".

 

רוצים לספר לניב מה חשבתם על הראיון? הכנסו לעמוד הפייסבוק שלו >>

 

לכל הביקורות של דניאל רוגוב מהארץ >>

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.