מתכון לעוף עם סיידר תפוחים ופטריות

 
שילוב מוצלח לראש השנה של עוף עם תפוחים
שילוב מוצלח לראש השנה של עוף עם תפוחים צילום: יח"צ
 
עודכן 07:59 20/09/2011
שף מוטי אזולאי

חלקי עוף צרובים על המחבת עם בצל מטוגן, פטריות ורוטב תפוחים מתקתק

 
 
 
 
 

מצרכים:

עוף מספר 2 (כ-1.8 ק"ג)

60 גרם מחמאה ללא מלח

שמן טיגון

60 מ"ל ברנדי

2 בצלי שאלוט קצוצים דק

500 מ"ל סיידר תפוחים מוגז

150 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות

250 מ"ל שמנת פרווה לבישול

200 גרם תפוחי עץ מוזהב

 

אופן הכנה : 

  • חותכים את העוף לארבעה או שמונה נתחים ומתבלים במלח פלפל .
  • מחממים חצי מכמות המחמאה ומעט שמן ומטגנים קלות את נתחי העוף כשצד העור למטה תחילה, עד להשחמה קלה.
  • שופכים את עודפי השומן ומחזירים את נתחי העוף למחבת , מוסיפים את הברנדי (זהירות מהאש - חשוב להניח מכסה ליד המחבת במידה ונצטרך לכבות את האש), מוסיפים את בצל השאלוט וממשיכים בבישול איטי עד לריכוך אך ללא השחמה . מוסיפים את הסיידר, מכסים וממשיכים בבישול עוד 15 דקות. הופכים את העוף .
  • בינתיים מקפיצים את הפטריות ביתרת המחמאה כשהמחבת מכוסה במשך 4 דקות. מוסיפים את הפטריות , נוזלי הבישול והשמנת לעוף וממשיכים לבשל במשך 5 דקות. מוציאים את העוף ושומרים בצד .
  • ממשיכים לבשל את הרוטב עוד 10 דקות על אש נמוכה עד לצמצום הרוטב. מחזירים את העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום לעוד כ-5 דקות.
  • חותכים את התפוחים לרבעים , מוציאים את הליבה ומטגנים קלות במחמאה.
  • מגישים את העוף במרכז הצלחת עם רוטב מעל. מקשטים עם פלחי התפוחים המטוגנים.

 

המתכון באדיבות מוטי אזולאי, שף מלון הסוויטות "כפר המכביה".

 

עוד מתכונים לראש השנה:

שוקי עוף בדבש

עוף ממולא באורז ובשר

קדירת אוסובוקו וירקות שורש

מקלובה פרגיות

עוף בעגבניות ודבש

 

כל המתכונים לראש השנה >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.