גורמה לייט • 2 מנות בשר לשולחן החג

 
צלי עשיר בטעמים שיהפוך את שולחן האוכל לחגיגה של ממש
צלי עשיר בטעמים שיהפוך את שולחן האוכל לחגיגה של ממש צילום: רחל קרוט
 
עודכן 07:39 21/09/2011

הם יגרפו המון מחמאות מהאורחים ויהפכו לכוכבים הגדולים של הארוחה וכל זה בלי טיפת שומן מיותרת - קוביות בשר ברוטב סיידר ושזיפים וצלי בקר קלאסי ברוטב יין אדום

 
 
 
 
 

מי מאיתנו לא קם בוקר אחד והחליט שהיום זה היום, היום בו פוצחים בדיאטה, חוזרים לתלם ומתחילים לאכול מזון בריא ודל שומן. הקץ לנשנושים ולממתקים, הסוף למנות המשמינות והפחמימות. מהיום רק סלט, פשטידות דלוחות, ומאכלים דלי שומן וקלוריות. נשמע מפתה? ממש לא. המציאות מלמדת שבדרך כלל כעבור מספר ימים ולכל המאוחר מספר שבועות של אכילת אוכל המוגדר "דיאטטי" אנחנו נשברים וחוזרים לסורנו, לשניצלים עתירי השומן ולעוגיות לצד הקפה.  

 

אבל אפשר גם אחרת. מי אמר שצריכים לסבול ולאכול אוכל דלוח רק בגלל שאנחנו בדיאטה או רוצים לשמור על המשקל? שושי שטיינוביץ, המפתחת שיטת בישול גורמה לייט מוכיחה כי באמצעות מצרכים בסיסיים ותבלינים המעניקים לתבשילים טעם עשיר וריח מפתה, ניתן להכין שלל מנות גורמה טעימות ועשירות בטעמים שיגרמו לכם לשכוח שאתם בדיאטה. אז די לקרסום ירקות דלוחים וברוכים הבאים לאוכל גורמה איכותי לייט.

 

צלי בקר עם סיידר ושזיפים

 

מצרכים:

2 ק"ג בקר או של שריר או כתף חתוך לקוביות גדולות

1 ליטר סיידר טבעי  ללא תוספת סוכר

20 שזיפים יבשים

1 בצל גדול

ראש שום

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מקולף

1 כף פלפל שחור גרוס טרי (אפשר להוריד את כמות הפלפל)

קורט מלח

 

הוראות הכנה:

  • מחממים סיר כבד עד כמעט ליבון. 
  • מניחים את נתחי הבשר (שכבה אחת בלבד) בתוך הסיר ו"סוגרים" את הבשר מכל הצדדים (במידת הצורך יש ל"סגור"  כל שכבת בשר לחוד).
  • מוסיפים לסיר את כל שאר החומרים ומבשלים  במשך כשעתיים שלוש עד להתרככות של הבשר.   

 

 
צלי בקר קלאסי עם רוטב עשיר ומופלא
צלי בקר קלאסי עם רוטב עשיר ומופלא צילום : רחל קרוט
 

צלי בקר ביין

 

מצרכים:

נתח של 1.5-2 ק"ג בשר כתף (מס' 5) או פילה מדומה (מס' 6)

2 בצלים

ראש שום

1 שורש פטרוזיליה

4 עלי סלרי

4 גזרים

5 עלי דפנה

1 כף גרגרי פלפל אנגלי שלמים

1 כף פלפל שחור גרוס (או פחות)

1 בקבוק יין אדום יבש

1 כפית גרגרי חרדל

 

אופן הכנה:

  • מחממים סיר על להטה בינונית ו"סוגרים" את נתח הבשר השלם מכל צדדיו.
  • קולפים את הבצלים השום והגזרים.
  • חותכים את הבצלים לרבעים ואת הגזרים חותכים לשניים.
  • מוסיפים את כל המצרכים והתבלינים לסיר, מוסיפים את היין ומבשלים על אש קטנה במשך כשעתיים וחצי לערך.
  • מוציאים את נתח הבשר מהסיר ומניחים לו להצטנן מעט.

 

להכנת הרוטב:

  • לוקחים את הנוזלים שהצטברו בסיר וטוחנים את כל המרכיבים שבו כולל עלי הדפנה והפלפל האנגלי (להוציא את הגזרים בלבד).
  • מסננים את הרוטב דרך מסננת דקה, טועמים ומתקנים טעמים ומחזירים לסיר (אם יש צורך, קוצצים בצל נוסף ומטגנים בסיר עם כפית שמן עד להזהבה).
  • חותכים את נתח הבשר לפרוסות, ומחזירים אותו לתוך הרוטב העשיר שבסיר.
  • מבשלים במשך כחצי שעה נוספת על אש בינונית-נמוכה עד שהבשר רך לגמרי ומגישים.

 

המתכון באדיבות שושי שטיינוביץ, מפתחת שיטת בישול גורמה לייט ומייסדת קבוצות: "מבשלים גורמה ונשארים לייט", מפגשים לתמיכה באורח חיים בריא והרזיה.

 

לכל מתכוני ראש השנה

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לחג? נסו את אלה:

עוגת דבש קלה להכנה

אורז עם שקדים וצימוקים

חלת דבש

עוף בעגבניות ודבש

סברינות חגיגיות

צלי עם פירות יבשים

עוגת דבש ותפוחים

עוגת רימונים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.