מתכון לעוגת דבש ומייפל

 
עודכן 07:53 27/09/2011

היא עסיסית ואוורירית ויש לה ריח ממכר וצבע משגע. המתיקות של הדבש והמייפל נפגשים בעוגה אחת ויוצרים קינוח מופלא

 
 
 
 
 
חיבור מושלם בין דבש ומייפל
חיבור מושלם בין דבש ומייפל צילום: דן פרץ

מצרכים:

4 חלבונים

4 חלמונים

1 ו- 1/2 כוסות סוכר

100 מ"ל שמן קנולה

330 מ"ל שמנת מתוקה 42%

2 ו- 1/2 כוסות קמח לבן מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1 מקל וניל

50 גרם אגוזי מלך גרוסים גס

100 מ"ל מייפל

100 מ"ל דבש

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד להתייצבות.
  • מוסיפים לתערובת את החלמונים וממשיכים להקציף עוד כדקה - שתיים נוספות.
  • מוסיפים לתערובת את שמן הקנולה, מיץ התפוזים והשמנת המתוקה.
  • מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים אותם לתוך התערובת.
  • משמנים העזרת מעט חמאה תבנית אפייה בקוטר של 24 או 26 ס"מ.
  • מעבירים את התערובת לתוך התבנית, מפזרים את האגוזים מעל ואופים בחום בינוני של 180 - 200 מעלות במשך כ- 40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה מעט.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ובעזרת קייסם מחוררים את העוגה במרווח של 1 ס"מ בין נקודה לנקודה.
  • שופכים את הדבש והמייפל על העוגה ומבעזרת לקקן עדין מכניסים את הנוזל לחורים.

 

המתכון באדיבות השף אופיר ארבל ללחם ארז.

 

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:

עוגת דבש קלה להכנה

גפילטע פיש

חלת דבש

סברינות חגיגיות

מוס גבינה עם רימונים

ריבועי תפוחים מטריפים

עוגת דבש ותפוחים

עוגת רימונים

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.