עוברים לעיקר • 2 מנות בשר מנצחות לשולחן החג

 
עודכן 07:17 19/09/2011
פסקל פרץ רובין

לקראת ארוחת ראש השנה, ביקשנו מכוהנת הבישול והאפייה - פסקל פרץ רובין, ללמד אותנו איך להכין 2 מנות עיקריות עם קריצה מתקתקה - כרעי עוף עם סילאן וגלילת בשר עם חרדל ודבש

 
 
 
 
 

היא כתבה 10 ספרי בישול, בינהם העוגות של פסקל שכיכב אצלנו בחג שבועות, ולא מזמן השיקה את הפורטל הקולינרי שמאגד בתוכו מתכונים, טיפים ומדריכי בישול ואפייה. אבל מעל הכל, פסקל פרץ רובין היא בעיקר בשלנית מדהימה שכל מתכון שלה תמיד מצליח. אז לכבוד ראש השנה, ביקשנו ממנה 2 אופציות למנה עיקרית ברוח החג. לכם נשאר רק לבחור (או להכין את שניהם).

 

 
עוף עטוף ברוטב סילאן מתקתק
עוף עטוף ברוטב סילאן מתקתק צילום : דרור כץ
 

כרעי עוף עם בצל סגול וסילאן

מנה מהירה שאינה דורשת היערכות מקדימה.

 

מצרכים (8-6 מנות):

2 בצלים סגולים, פרוסים

4 כרעי עוף

3 כפות אבקת מרק בצל

2 כפות שמן זית

3/4-1/2 כוס סילאן

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • מסדרים את פרוסות הבצל בתבנית אפייה. מניחים מעל את הכרעיים ובוזקים אבקת מרק בצל ושמן זית.
  • יוצקים מסביב סילאן, מלח ופלפל ומכסים ברדיד אלומיניום. צולים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות, הופכים את הכרעיים וצולים 10 דקות. הופכים שוב את הכרעיים וצולים 15-10 דקות להשחמה.

 

טיפסקל

החליפו את הסילאן בדבש או בצנצנת של רוטב מוכן לפי טעמכם והוסיפו לצד הכרעיים מבחר ירקות שיספגו את הרוטב.

 

 
נתח כתף ברוטב חרדל, דבש ושום קצוץ
נתח כתף ברוטב חרדל, דבש ושום קצוץ צילום : דרור כץ
 

גלילת בשר עם חרדל ודבש

הגלילה מוגשת בשלמות ונפרסת לעיני הסועדים. בגרסה המקורית מטגנים אותה טיגון קצרצר כדי לסגור את הבשר, אך מניסיוני אפשר לדלג על שלב זה. אם הבשר קפוא, הפשירו במקרר ושטפו היטב.

 

מצרכים (6-8 מנות):

2 ק"ג בשר כתף בקר, קשור לגלילה

1 כף חרדל דיז'ון

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית פלפל שחור, גרוס

2 כפות שמן זית

10 שיני שום, כתושות

1 בצל, פרוס לרצועות

2 כפות דבש

 

אופן הכנה:

  • פורשים על משטח עבודה רדיד אלומיניום בגודל 35X55 ס"מ, כשהצד הבוהק כלפי מעלה ומניחים את הגלילה במרכז.
  • מערבבים בקערית את שאר החומרים, ומורחים את העיסה על גלילת הבשר לאורכה ובצדדים.
  • סוגרים את רדיד האלומיניום סביב הגלילה, אך מקפידים שלא יהיה צמוד לבשר, כדי שיהיה מקום לנוזלים שיופרשו באפייה. מעבירים לכלי חסין אש.
  • אופים את הגלילה שעה וחצי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבשר מתרכך. פותחים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 30 דקות נוספות להשחמה אחידה. מגישים חם עם הרוטב שנוצר במהלך האפייה.

 

טיפסקל

ניתן להחליף את הדבש בכל ריבה שאוהבים.

 

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:

מיני סברינות

עוגת שוקולד לבן ורימונים

קדירת אוסובוקו וירקות

עוגת תפוחים בחושה

עוגת דבש עם תפוחים

 

כל המתכונים לראש השנה במקום אחד >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.