מתכון לפילה על מצע חציל ופלפלים

 
דג על מצע חציל ופלפלים קלויים
דג על מצע חציל ופלפלים קלויים צילום: אלי זוביב
 
עודכן 09:05 19/09/2011

הסוד של אלי זוביב לארוחת ראש השנה - דג פילה מגולגל על מצע חציל ופלפלים קלויים עם צ'ימיצ'ורי ירוק

 
 
 
 
 

למה המנה של אלי היא המנה המנצחת? מנה קלה, יפה ומרשימה ביותר ואין מתאימה ממנה לארוחת ראש השנה. אלי מספר שכל פעם שהוא מכין אותה  המנה זוכה לתשואות.

 

תבנית סיליקון שקעים עיגולים (של קאפקייקס)

 

מצרכים:
4 פילה מוסר נקי מעצמות
8כפות שמן זית
מלח פלפל
 

למצע החציל:

2 כפות פטרוזיליה
2 כפות כוסברה
2 כפות עירית
4 שיני שום קצוץ  
4 כפות צנוברים קלויים

1פלפל צ'ילי אדום/ירוק קצוץ

רבע כוס שמן זית
כפית גרידת לימון ומעט מיץ לימון 
חציל קלוי על אש גלויה

 

לסלסת העגבניות:

1 עגבניית תמר

חצי פלפל גמבה אדום וצהוב

כף כוסברה קצוצה
כף עירית קצוצה
4 שיני שום קצוץ
חצי אבוקדו בשל

מלח ,פלפל שחור גרוס  

שמן זית

 

לקרקר:

טורטיה חתוכה לשישיות (סה"כ 12 שישיות )

חלמון ביצה

שומשום / מלח ים/ צ'ילי גרוס (על כל משולש תיבול אחר )

 

לגימור :

טחינה גולמית (אפשר לערבב אותה עם מעט דבש)

 

אופן הכנה:

  • מורחים את הדג בשמן זית, מלח ופלפל, מגלגלים את הדג, קושרים בגבעול בצל ירוק חלוט מניחים בשקע של תבנית סיליקון ואופים במשך 15 דקות בחום של 220 מעלות.
  • קולים את החצילים וקוצצים את עשבי התיבול.
  • מוציאים את ליבת החציל לקערה ומערבבים אותו עם שאר המצרכים להכנת מצע החציל.
  • חותכים את עגבניות התמר לקוביות קטנות וקוצצים את הפלפלים ועשבי התיבול.
  • מערבבים את העגבניות בקערה עם כל המצרכים להכנת הסלסה.
  • מערבבים היטב את כל המצרכים להכנת הצ'ימיצ'ורי ומתקנים טעמים.
  • חותכים את הקרקר לשישיות, מורחים בחלמון, מפזרים תערובת תיבול שונה בכל משולש ואופים במשך 8 דקות לערך. מצננים.

 

להגשה:

  • מניחים את הקרקר המתובל על צלחת הגשה.
  • מניחים מעל את תערובת החציל הקלוי, מעליו את הדג המגולגל ובתוך הדג את סלסת העגבניות. ליד כל גליל דג מניחים קרקר מתובל ומסביב מטפטפים נגיעות של טחינה גולמית. 

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.