מתכון לדניס עם עגבניות ועשבי תיבול

 
דניס עם עגבניות תמר ועשבי תבלון
דניס עם עגבניות תמר ועשבי תבלון צילום: דודי אוסדון
 
עודכן 09:36 19/09/2011

הסוד של דודי אוסדון לארוחת ראש השנה - דג דניס צרוב עם עגבניות תמר ועשבי תבלין

 
 
 
 
 

למה המנה של דודי היא המנה המנצחת? מנה שמנחה את המנה הזאת היא המילה טריות. דודי אומר: אני מתרגש כול פעם מחדש שאני רואה דג טרי, עגבניות שרק עכשיו הגיעו מהשדה ועשבי תבלון שהגיעו מהגינה שאני מגדל בעדנית שלי בה יש לי מרווה, כוסברה ואפילו עציץ של פלפלים חריפים". מה שהופך את המנה למנצחת לדעתו של דודי היא הטריות, הפשטות של המנה, הטעמים המיוחדים והעשירים שבה והיותה מורכבת ממרכיבים זולים יחסית.  

 

מצרכים::

4 דגי דניס שלמים טריים ונקיים

6-7 עגבניות תמר או רגילות

4 שיני שום שלמות

 

לרוטב:

1/2 צרור כוסברה

6 עלי מרווה

1/3 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

מלח פלפל

3 שיני שום כתושות

רבע פלפל ירוק חריף קצוץ דק

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את הכוסברה והמרווה ביחד מוספים את השום והפלפל החריף וממשכים לקצוץ כדאי להחדיר את הטעמים לעשבים.
  • מעבירים את תערובת עשבי התיבול לקערה מוסיפים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומניחים בצד.
  • קולפים את העגבניות מוציאים את הליבה וחותכים אותן לרבעים וכל רבע חותכים לחצי.
  • שומרים חלק קטן מהעגבניות בצד ואת היתר מורחים ומתבלים עם 3 כפות מרוטב התבלינים שהוכן. מניחים את העגבניות על תבנית אפייה.
  • שוטפים ומייבשים את הדג, מעברים אותו לקרש חיתוך וחורצים בכל צד של הדג 3 חריצים עמוקים, ממליחים ומפלפלים את פנים הדג.
  • מניחים בתוך החריצים שנוצרו 3 פרוסת עגבנייה מתובלות (שנשמרו בצד קודם לכן) ומניחים את הדג על מצע העגבניות.
  • מפזרים על הדג את שאר הרוטב ומושחים את כול צידי הדג ברוטב.
  • מכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות למשך רבע שעה.
  • מעלים את טמפרטורת התנור ל- 200 מעלות (מצב טורבו גריל) למשך 5 דקות נוספות עד שישחים היטב.

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.