מתכון ללחם דבש ופירות יבשים

 
נהדר למרוח עליו חמאה או ריבה ביתית
נהדר למרוח עליו חמאה או ריבה ביתית צילום: מיכל וולף
 
עודכן 10:05 19/09/2011

המנה של מיכל וולף ארוחת ראש השנה - לחם דבש ופירות יבשים. טרי ומפנק בניחוח של חג

 
 
 
 
 

למה המנה של מיכל היא המנה המנצחת? מיכל טוענת שלפעמים הלחם הוא שעושה את כל ההבדל בארוחה בעיקר שמדובר בלחם כל כך מיוחד וטעים. לחם דבש הוא לחם שמתאים לחג שכן הוא מתוק, עושה כייף בפה ובנשמה והילדים מטורפים עליו.

 

מצרכים:

קילו קמח פחות כוס

1 שקית שימרית

2 כפות סוכר

מעט מלח

כוס שמן

4 כפות דבש

4-5 כוסות מים פושרים

תערובת של פירות יבשים קצוצים דק (שזיפים, תמרים, חמוציות, צימוקים אגוזים וצנוברים)

4 כפות דבש + 1 כף דבש להברשה

 

אופן הכנה:

  • מנפים את הקמח, מעבירים אותו לתוך קערה ויוצרים "חור" במרכז תערובת הקמח. מוסיפים לקמח את המלח.
  • מערבבים בקערה נפרדת את השמרים עם 2 כפות סוכר, ממתינים 5-6 דקות עד שהשמרים תופחים ומניחים את תערובת השמרים ב"חור" שיצרנו בקמח (יש להשתדל שלא יהיה מגע ראשוני עם המלח).
  • מערבבים את הקמח עם השמרים, ומוסיפים לאט ובהדרגה את השמן.
  • מוסיפים בהדרגתיות לתערובת 4-5 כוסות מים עד לקבלת בצק מעט דביק.
  • מוסיפים לתערובת הבצק את הדבש, מעבדים מעט, מכסים את הקערה במגבת וממתינים במשך כחצי שעה להתפחה.
  • לאחר תפיחת הבצק, מוסיפים את הפירות היבשים ומעבדים קלות.
  • מניחים את הבצק בתבנית פלא או ב- 2 תבניות אינגליש קייק. 
  • מברישים את הבצק בחמאה מומסת ודבש ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות למשך 40 דקות.

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.