מתכון לאורז פרסי חגיגי

 
אורז פרסי
אורז פרסי צילום: דליה כהן
 
עודכן 10:22 19/09/2011

המתכון של דליה כהן לארוחת ראש השנה - אורז פרסי עם המון הפתעות: צנוברים ,צימוקים ושקדים על מצע תפוחי אדמה ובטטה

 
 
 
 
 

למה המתכון של דליה הוא המתכון המנצח? האורז הפרסי עם שלל ההפתעות שבו ושבבסיסו מצע של תפוחי אדמה ובטטה הוא ממש מעדן מתקתק חגיגי וצבעוני שיפאר וישמח את יושבי שולחן החג.

 

מצרכים:

2 כוסות אורז פרסי

1/4 כוס שמן + 4 כפות

1/2 כוס צימוקים שחורים וצהובים

1/2 כוס צנובר או שקדים מולבנים ארוכים

2 תפוחי אדמה פרוסים

בטטה חצויה לאורך

מעט מלח,

כף דבש 

קורט קינמון

קורט כורכום

כפית נענע טרייה

קליפת תפוז

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את האורז 10 דקות ומסננים (לא שוטפים).
  • מערבבים את האורז עם הצימוקים, השקדים, הצנוברים ויתר התבלינים.
  • פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ואת הבטטה לשני חצאים לאורך.
  • שמים בסיר רחב 4 כפות שמן ומחממים היטב.
  • מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם השמן ומעל פרוסות תפוח האדמה מניחים את הבטטות החצויות.
  • מנערים קלות את הסיר כדי שלא יידבקו במהלך הבישול ומפזרים את האורז על מצע תפוחי האדמה והבטטה.
  • שופכים על תכולת הסיר 1/4 כוס שמן באופן שווה, סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה.
  • מורידים את הסיר מהאש, הופכים את תכולת הסיר על מגש ומגישים.

 

טיפ: מיד כשהאורז מוכן, מניחים את הסיר הלוהט (בזהירות) על מגבת מלאה וספוגה במים קרים. הבדלי הטמפרטורות יגרמו לשחורר תפוחי האדמה בקלי קלות מקרקעית הסיר. במידה ותפוחי האדמה לא יורדים בקלות יש להעביר מרית ולשחרר אותם בעדינות על האורז. 

  

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.