מתכון לסיגר ממולא על מצע קרם חלבה

 
סיגר פיצוחים
סיגר פיצוחים צילום: תמי וקנין
 
עודכן 10:38 19/09/2011

המנה של תמי וקנין לארוחת ראש השנה - סיגר פיצוחים על מצע קרם חלבה ופיסטוק

 
 
 
 
 

למה המנה של תמי היא המנה המנצחת? הסיגר המתוק והעשיר הזה הוא קינוח מנחם ומפנק במיוחד לסיים בו את ארוחת החג ולהתחיל איתו את השנה במתיקות.

 

מצרכים:

5 עלי פילו מחולקים ל- 4

פירורי לחם

 

למלית:

50 גרם שקד גפרור קלוי

50 גרם אגוזי מלך קלויים

50 גרם פיסטוק מקולף קלוי

50 גרם אגוזי פאקן קלויים

50 גרם צימוקים (בהירים וכהים)

6 תמרים מגולענים חתוכים לרצועות

כף קינמון

מעט הל טחון

3 כפות סוכר חום

3 כפות סילאן

 

לקרם:

1 שמנת להקצפה

2 כפות סוכר

50 גרם חלבה שערות

50 גרם פיסטוקים קצוצים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה את כל חומרי המלית יד לקבלת תערובת אחידה.
  • מרססים 2 ריבועי פילו בתרסיס שמן ומפזרים מעט פירורי לחם בין עלה לעלה.
  • מניחים על העלה פס אורכי מהמלית ומגלגלים לכדי סיגר. משמנים את הסיגר מעל ומפזרים מעט אגוזים.
  • אופים בתנור בחום של 180עד להשחמה.

 

להכנת הקרם:

  • מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קציפה אוורירית.
  • מקפלים לתוך הקציפה בעדינות את החלבה והפיסטוק.
  • מניחים במרכז הצלחת כף מהקרם, מעל מניחים את הסיגר, מפזרים אבקת סוכר ומעטרים בעלה נענע.

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.