מתכון לעוגת שמנת עם דבש ותפוחים

 
עוגת דבשמנתפוח
עוגת דבשמנתפוח צילום: צבי וייג
 
עודכן 10:51 19/09/2011

המתכון של צבי וייג לארוחת ראש השנה - עוגת דבש עם מוס שמנת ותפוחים או כמו שצבי קורא לה דבשמנתפוח

 
 
 
 
 

למה המנה של צבי היא המנה המנצחת? מדובר בעוגה מפוארת, שמהדרת את השולחן ועושה רושם טוב. היא לא מסובכת להכנה וכוללת את מרכיבי החג העיקריים - תפוח בדבש.

 

מצרכים לקלתית:

275 גרם קמח

35 גרם סוכר

1/2 כפית כוסברה

1 כפית ג'ינג'ר

חצי כפית מלח

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות ( חייבת להיות קרה)

75 גרם דבש

35 גרם חלמון (2 חלמונים -L)

1 כף מים

 

לג'לי תפוחים:

5 גרם ג'לטין

25 גרם מים

250 גרם מחית תפוחים בוארון או 200 גרם מיץ תפוחים + 50 גרם רסק תפוחים

קוביות תפוחים (1X1 ס"מ) מתפוח גרני סמיט אחד

7 גרם קינמון (כפית וחצי)

כף חמאה

 

למוס שמנת:

200 גרם שוקולד לבן

2 מיכלים שמנת חמוצה 15% שומן (500 מ"ל)

1 שמנת מתוקה 38%

מיץ מלימון גדול

גרידה מ-2 לימונים

כף דבש

כף סוכר

7 גרם ג'לטין

40 גרם מים

דובשניות

 

למרנג:

4 חלבונים (ביצה L)

חצי כפית מלח

חצי כפית מיץ לימון

120 גרם סוכר

40 גרם דבש

 

הוראות להכנת הקלתית:

  • מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות
  • מערבבים את החלמונים עם הדבש עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מערבבים יחד את הקמח, המלח, הסוכר והתבלינים ומעבירים את התערובת לתוך קערת המעבד.
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים במעבד בפולסים קצרים עד להווצרות תערובת פירורית.
  • מוסיפים בהדרגה ותוך כדי פעולת המעבד את החלמונים והדבש לעוד דקה שתיים (אין צורך להגיע לבצק אחיד במעבד  שכן בצק רטוב מדי, לא יהיה פריך כנדרש ויהיה קשה לרדדו).
  • מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר למשך שעה.
  • מוציאים מהמקרר, מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומניחים בתבנית לפאי בקוטר 28 ס"מ.
  • מהדקים את הבצק גם לדפנות (ע"מ שלא יצנח) ומחוררים את הבצק שבתחתית התבנית.
  • מכניסים את התבנית להקפאה למשך 10-15 דקות.
  • מוציאים מהמקפיא, מניחים על הבצק משקולת של שעועית או חומוס יבש, ואופים בתנור במשך 10-20 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים.

 

להכנת ג'לי תפוחים:

  • מניחים את הג'לטין בקערית עם מים ומערבבים היטב. משאירים בצד לעשר דקות.
  • מקפיצים במחבת את התפוחים עם הקינמון והסוכר עד לריכוך.
  • מחממים את המחית (או המיץ והרסק) לטמפרטורה של 50 מעלות, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  • מצפים רינג בקוטר של 18 ס"מ בניילון נצמד, מוזגים לתוכו את מיץ התפוחים ומסדרים בפנים את התפוחים
  • מצננים במקרר במשך כשעה לפחות.

 

להכנת המוס:

  • מערבבים את הג'לטין עם המים ומערבבים עד להמסה. מניחים בצד.
  • ממיסים את השוקולד במיקרו מצננים מעט ושופכים לתוכו את השמנת החמוצה, הלימון, גרידת הלימון, הסוכר והדבש.
  • מחממים קלות במיקרו את הג'לטין (לא לתת לו לרתוח) ומערבבים אותו עם תערובת השוקולד תוך כדי השוואת טמפרטורות (מוזגים מעט מתערובת הג'לטין לתערובת השוקולד ומערבבים ומחזירים חזרה לתערובת הג'לטין). 
  • מקציפים את השמנת עד קבלת מרקם הדומה ליוגורט ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד.  

 

להכנת המרנג:

  • מקציפים חלבונים ומלח בקערת המיקסר במהירות איטית, כשמתחילות להופיעה בועות מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  • מוסיפים לתערובת בהדרגה את הדבש עד שמגיעים למרקם יציב (כשמרימים את המטרפה, נשארות גבעות קשות).
  • מכניסים את תערובת המרנג לתוך צנטר חלק בקוטר 9.

  

הרכבת העוגה:

  • לוקחים את הקלתית הקרה, שמים בתחתית את הג'לי שיצא מקירור  מוזגים מעליו המוס.
  • מניחים במקרר לצינון של חצי שעה.
  • מפוררים את הדובשניות מעל ומזלפים מעליהן באמצעות המזלף את המרנג (צורה של נשיקות).
  • מכניסים לתנור במצב גריל למשך חצי דקה עד דקה להשחמה.
  • מחזירים את העוגה לקירור של כמה שעות.

  

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.