מתכון לעלי גפן ממולאים בשר

 
קטן עליכם? לשדרוג הוסיפו בתחתית הסיר לצד העגבניות גם צלעות כבש
קטן עליכם? לשדרוג הוסיפו בתחתית הסיר לצד העגבניות גם צלעות כבש צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 09:22 21/09/2011

עלי גפן ממולאים בבשר בקר או כבש, ומבושלים יחד עם עגבניות ושיני שום. דורש קצת יותר עבודה מממולאים אחרים אך בהחלט שווה את הטעם

 
 
 
 
 

מצרכים:

1/4 ק"ג עלי גפן

100 גרם בשר בקר או כבש טחון

1 כוס אורז שטוף

2 עגבניות פרוסות עגולים

ראש שום קלוף

כפית הל טחון

1/2 כפית בהארט

כפית כמון

1 ליטר מים רותחים  

1 ליטר מים פושרים

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את עלי הגפן לסיר עם מים רותחים ומבשלים כ-4 דקות, ומסננים.
  • מערבבים בקערה את האורז עם הבשר והתבלינים.
  • יוצקים מהתערובת על גבי עלי הגפן ומגלגלים.
  • פורסים את העגבנייה לפרוסות עגולות ומניחים אותן בתחתית של סיר כשכבה אחידה.
  • מעל העגבניות מסדררים עלי הגפן ובניהם משבצים שיני שום.
  • יוצקים מים לסיר עד לכיסוי התכולה, ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שכל המים מתאדים.
  • להגשה משחימים שישה שיני שום כתושות במחבת עם מעט שמן ומפזרים על עלי הגפן.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

חציל בלדי ממולא בשר

בצל ממולא פירות יבשים

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.