מתכון לעוף בבצלים עם שזיפים ודבש

 
עודכן 08:33 22/09/2011
שף איציק אביר

עוף ברוטב מתקתק מטוגן עם בצלים, שזיפים, עגבניות ודבש. בשביל אקסטרה קריספיות העוף גם עובר השחמה בתנור

 
 
 
 
 
גם עוף וגם דבש - הכי ראש השנה
גם עוף וגם דבש - הכי ראש השנה צילום: יח"צ, בועז לניר

מצרכים (ל-4 מנות):

6 רבעי עוף טרי

1/2 כוס שמן

500 גרם בצלים פרוסים דק

1 כף דבש

250 גרם שזיפים יבשים

100 גרם רסק עגבניות

2 כפיות פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

מלח

פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר רחב וכבד.
  • מטגנים את רבעי העוף משני הצדדים עד הזהבה.
  • מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את הבצלים. מטגנים עד שיזהיבו תוך בחישה מידי פעם.
  • מוסיפים את הדבש ומטגנים עוד 3 דקות.
  • מחזירים את העוף לסיר ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה.
  • מוסיפים את השזיפים היבשים.
  • מערבבים את רסק העגבניות עם 2 כוסות מים ויוצקים לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה וחצי.
  • מסירים את מכסה הסיר ומעבירים לתנור שחומם לחום גבוה (200 מעלות).
  • אופים עד להשחמה- 20-30 דקות.

 

המתכון באדיבות השף איציק אביר ממעדניית טעמי הבית שער העמקים.

 

עוד מתכונים לראש השנה:

עוף עם סיידר תפוחים ופטריות 

שוקי עוף בדבש

עוף ממולא באורז ובשר

קדירת אוסובוקו וירקות שורש

מקלובה פרגיות

עוף בעגבניות ודבש

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.