דג הזהב • תחרות גפילטע פיש לגיל הזהב

 
עודכן 15:41 20/09/2011

10 נשים ו-2 גברים התמודדו בתחרות הגפילטע פיש כשצעירת המתמודדות בת 72 והמבוגרת בת 92. חגית ברונסקי פגשה את הזוכה המאושרת ולמדה מה הסוד להכנת קציצת הדג הפופולרית. וגם: המתכון לגפילטע פיש שזכה במקום הראשון

 
 
 
 
 

המתכון המנצח

גפילטע פיש ממחברת המתכונים של אביגיל רואימי

 

מצרכים:

750 גרם קרפיון נקי מעצמות

2 גזרים

2 ביצים (אחת מהן קשה)

3 בצלים בינוניים

1 תפוח אדמה קטן

צרור פטרוזיליה

2 פרוסות לחם או 2 מצות

פלפל שחור

פלפל לבן

מעט קמח מצות

2 כפות מלח

2 כפות מחוקות סוכר

 

אופן הכנה:

  • ממלאים 1/3 סיר במים ומוסיפים 1 כף סוכר, 1 כף מלח, 1 כף פלפל לבן, בצל וגזר אחד פרוס לטבעות. מביאים לרתיחה.
  • בסיר נפרד מטגנים קלות בצל אחד חתוך לקוביות, מוסיפים את כל יתר המצרכים. טוחנים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הפלפל השחור, המלח והסוכר.
  • ניתן להוסיף לתערובת 1/2 כוס מי סודה ולהשהות ל-5 דקות.
  • מכינים מהתערובת כופתאות ומכניסים לסיר עם המים הרותחים (מומלץ להשאיר מרווח בין הכופתאות למניעת הדבקה).
  • ממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך שעתיים.

 

כל המתכונים לראש השנה >>

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.