מתכון לקדירת שוקי עוף עם אורז מתובל

 
האורחים לא יפסיקו לשבח אתכם
האורחים לא יפסיקו לשבח אתכם צילום: דניאל לילה
 
עודכן 14:18 20/09/2011
שף עדי שוורץ

קדירת שוקי עוף ביין, רימונים, דבש ותבלינים ארומטים בבישול איטי. מוגש לצד אורז מתובל בתערובת אושפלאו

 
 
 
 
 

מצרכים לעוף:
20 יחידות שוקיי עוף נקיים
1 בקבוק יין רימונים
1 מקל קינמון
2 כוכבי אניס
1 ענף רוזמרין
3 ענפי תימין
3 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי
4 שיניי שום קצוצות
1 כפית מלח אטלנטי
1 כוס דבש

 

לאורז:
2 כוסות אורז איכותי (פרסי, הודי, יסמין או בסמטי)
1 כוס תערובת אשפלאו (נמכר בחנויות)
3 ו-1/2 כוסות ציר ירקות או עוף
מלח

פלפל
שמן


לעיטור:
גרעיני רימונים

 

 אופן הכנת העוף:

  • מניחים את העופות בתבנית גדולה שטוחה.
  • יוצקים את היין ומוסיפים את התבלינים ומשרים לילה שלם.
  • מערבבים היטב (כשלוש פעמים לפחות) ומכניסים לתנור, שחומם מראש ל 150 מעלות למשך כשעתיים וחצי, מכוסה בנייר כסף.
  •  מסירים את נייר הכסף ומזגגים את נוזלי הבישול.
  •  צולים עוד כ-10 דקות בחום של 180 מעלות.

 

האורז:

  • מרתיחים את הציר. חשוב שהציר יהיה מושלם בטעם ואפילו "טיפה" מלוח מהרגיל.
  • בסיר נפרד מטגנים קלות את האורז יחד עם תערובת האשפלאו עד שהאורז "מלבין".
  • מוסיפים לסיר את הציר, מערבים קלות ומכסים.
  • מנמיכים להבה ומבשלים כ-18 דקות. חשוב: לא פותחים את סיר אורז במהלך הבישול.
  • בסיום הבישול מכסים עם מגבת ל-10 דקות. בסיום פותחים את האורז עם מזלג
  • מעטרים עם גרעיני רימונים, ומגישים יחד עם שוקי העוף.

  

באדיבות שף עדי שוורץ מ"לגעת באוכל".

 

עוד מתכונים לראש השנה:

שוקי עוף בדבש

עוף ממולא באורז ובשר

קדירת אוסובוקו וירקות שורש

מקלובה פרגיות

עוף בעגבניות ודבש

 

כל המתכונים לראש השנה >>

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.