מתכון לכבש עם פירות יבשים ורימון

 
כבש עם רימונים ופירות יבשים
כבש עם רימונים ופירות יבשים צילום: דניאלה אברג'ל
 
עודכן 14:36 20/09/2011

המתכון של דניאלה אברג'ל לארוחת ראש השנה - כבש במילוי פירות יבשים, תפוחים ורימונים

 
 
 
 
 

למה המנה של דניאלה היא המנה המנצחת? דניאלה מספרת: "חשבתי על המתכון הזה בלילה אחד. אני חושבת שזאת צורת הגשה כייפית, חדשה והכי חשוב טעימה ובהחלט מיועדת לחג".

 

מצרכים:

חצי קילו כבש (4 צלעות)

1 בצל גדול (או שתיים בינוניים)

3 כפות שמן

1 כף סוכר

רבע כפית אגוז מוסקט מגורד

חצי כפית אבקת קינמון

חצי כפית אבקת ג'ינג'ר

קורט מלח

קורט פלפל

חצי כוס משמשים/תאנים מיובשים

חצי כוס שזיפים מיובשים

חצי כוס צימוקים בהירים/שחורים

חצי כוס פקאנים

3/4 כוס מים (תלוי בסיר ובאש)

1 רימון

1 תפוח

דבש

 

אופן הכנה:

  • פורסים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים אותו בסיר יחד עם 3 כפות שמן עד להשחמה.
  • מוסיפים לסיר כף סוכר ומטגנים עוד כמה שניות.
  • מפזרים רבע מכמות הפירות יבשים על הבצל, מעליהם מסדרים את הצלעות ושוב מפזרים את יתרת הפירות.
  • מערבבים בקערה את כל התבלינים ובוזקים מעל לצלעות שבסיר.
  • מוסיפים לסיר 3/4 כוס מים חמים, מנמיחים את האש וסוגרים את הסיר עם מכסה. מבשלים במשך  כשעה לערך (יש לבדוק את התבשיל מידי מספר דקות).
  • מפזרים את הפקאנים כ- 10 דקות לפני סיום הבישול (ברגע שהצלעות מוכנות ועשויות התבשיל מוכן).
  • מקשטים בגרגירי רימון מעל.

 

לקינוח הרימון:

  • חותכים את החלק העליון של הרימון ובעזרת כף מוצאים כמה שיותר מהתכולה שלו ( יש להשתדל שהגרעינים יצאו כמה שיותר נקיים ויפים).
  • חותכי תפוח אחד לקוביות קטנות, מערבבים אותו עם גרגירי  הרימון ומכניסים לתוך הרימון (מומלץ לשפשף את פנים הרימון בלימון וגם קצת מעל התערובת כדי שלא ישחיר).
  • מפזרים מעל תערובת התפוחים והרימונים קורט קינמון, מזליפים מעט דבש ומגישים.

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.