מראשונה ועד קינוח • הפקת מתכונים מצולמת לחג

 
עודכן 07:56 21/09/2011

בלי עוגת דבש מסורתית או גפילטע פולני, יצאנו למסעדת בית בנמל כדי להראות לכם שאפשר להכין ארוחת חג מיוחדת בקלות ובלי יותר מדי שלבים מסובכים - מקציצות דגים עם כרוביות ומקלובה פרגיות ועד סברינה עם קצפת

 
 
 
 
 

6:00 בבוקר. הכבישים ריקים, השמש טרם הציצה ורק נמל תל אביב כבר מלא במשכימי קום שהגיעו לריצה היומית. עם חצי עין ישנה הגענו למסעדת "בית נמל" כדי לפגוש את השף עדי אבו שהבטיח לנו ארוחה מיוחדת לחג.

 

ואכן, שעתיים אחר כך (כולל התארגנויות, כן?) מצאנו את עצמנו מול השולחן הגדול של המסעדה, מנשנשים קציצות דגים, אורז עם פרגיות וסברינה שפשוט נמסה בפה. כבר הזכרנו שהשעה רק 8:00 בבוקר?

 

אז כדי שגם אתם תוכלו להנות מהמטעמים המעולים האלה, צילמנו את השף בפעולה וצירפנו לכם את המתכונים המדויקים. לכם נשאר רק להדליק את הגז ולהתחיל ללהטט. חג שמח!

 

הפקה: הדס פוגל • צילום ועריכה: ליאור נצר

קציצות דגים עם כרוביות

עסיסיות, ומלאות בטעם נהדר • אל תוותרו על החסה, היא מוסיפה צבע ורעננות.

 

המצרכים לקציצות:

1 ק"ג דג ים טחון גס

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור נענע קצוצה

1/2 צילי קצוץ

מלח ופלפל

 

לתבשיל:

חצי כרובית מפורקת לפרחים

חצי ראש חסה ערבית שטופה וחתוכה גס

חצי כוס ציר עוף/דגים

בצל סגול פרוס

שן שום פרוסה

מיץ לימון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים יחד החומרים לקציצות. מגלגלים לקציצות של 50 גרם לערך.
  • במחבת עם שמן מניחים את הקציצות והכרובית ומאדים לאט לאט עד ששניהם מזהיבים.
  • מוסיפים בצל ושום.
  • מוסיפים כחצי כוס נוזל ציר עוף/דגים.
  • מבשלים על אש קטנה עד שרוב הנוזלים מתאדים.
  • מוסיפים את החסה לקראת סיום ומעט מיץ לימון.

 

 
קציצות עסיסיות עם כרוביות זהובות וחסה רעננה
קציצות עסיסיות עם כרוביות זהובות וחסה רעננה צילום : רחלי קרוט
 

מקלובה עוף

ניתן להגיש במנות אישיות או בסיר גדול לאמצע השולחן.

 

מצרכים:

3 כוסות אורז יסמין

5 כוסות ציר עוף או מים

חצי קילו פרגית חתוכה קוביות

2 קישואים חתוכים לקוביות

2 כוסות פרחי כרובית

בצל פרוס

נענע קצוצה

שעועית ירוקה קצוצה

כמון

כורכום

מלח ופלפל

  

אופן הכנה:

  • מטגנים בסיר את העוף, הכרובית והבצל ומאדים עד להזהבה.
  • מוסיפים את האורז לדקה ולאחר מכן את הנוזלים.
  • מבשלים למשך 10-12 דקות. מוסיפים נענע קצוצה, שעועית ותבלינים.
  • מבשלים 5 דקות נוספות. מורידים מהרש ומניחים את הסיר סגור למשך 5 דקות.
  • הופכים את הסיר על צלחת הגשה.

 

 
בלי שלבים מסובכים או מצרכים שקשה להשיג
בלי שלבים מסובכים או מצרכים שקשה להשיג צילום : רחלי קרוט
 
 

סברינה עם קצפת ופירות אדומים 

היא אמנם הגיעה מצרפת אך הפכה לפופולרית מאוד בשנות השישים כשהישראלים אימצו אותה לשולחנם.

 

מצרכים:

500 קמח

6 גרם מלח

40 גרם סוכר

26 גרם שמרים יבשים

50 מ"ל מים 

4 ביצים

100 גרם חמאה רכה

 

מצרכים לסירופ סוכר:

חצי ליטר מים

חצי קילו סוכר

חצי כוס רום

רבע כוס מיץ תפוזים טרי

 

המצרכים לקצפת ולקישוט:

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

פירות יער טריים

 

אופן הכנה:

  • שלב ראשון: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, המלח, 40 גרם סוכר והשמרים היבשים.  מפעילים ל-5 דקות.
  • שלב שני: מוסיפים לקערה 50 מ"ל מים ואת הביצים. מפעילים ל-4 דקות.
  • שלב שלישי: מוסיפים 100 גרם חמאה רכה ומפעילים ל-10 דקות לישה. מניחים להתפחה שעה לפחות.
  • יוצקים לתבנית של סברינה ומניחים להתפחה כחצי שעה.
  • אופים ב-160 מעלות כ-10 דקות ומצננים.
  • בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים את כל החומרים של הסירופ יחד עד לקבלת נוזל אחיד.
  • מניחים את העוגה בסירופ לדקה מכל צד עד שהיא סופגת את הנוזלים ומכפילה את נפחה. 
  • מכינים את הקצפת: מקציפים 250 שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר עד להיווצרות קרם יציב ושמים על העוגה הקרה. 
  • מקשטים מעל בפירות יער טריים. 

 

 
שמנמנות, ספוגות ברוטב מתקתק ומקושטות בפירות יער טריים
שמנמנות, ספוגות ברוטב מתקתק ומקושטות בפירות יער טריים צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.