מתכון ללביבות תפוחי אדמה במילוי כבד ובשר

 
לביבות קנישס שהגיעו מרומניה
לביבות קנישס שהגיעו מרומניה צילום: חביבה טל
 
עודכן 15:23 20/09/2011

המתכון של חביבה טל לארוחת ראש השנה - קנישס מבצק תפוחי אדמה במילוי כבד עוף או בשר (או גם וגם)

 
 
 
 
 

למה המנה של חביבה היא המנה המנצחת? חביבה מספרת ש: "המתכון הוא מבית אמא ותמיד מזכיר לי חגים בבית הורי וריחות של הילדות".

 

מצרכים:

4-5 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים מבושלים בקליפתם

1-1.5 כוסות קמח רגיל או קמח מלא

2 ביצים

קורט מלח ופלפל

 

למילוי כבד:

300 גרם כבד עוף מטוגן ומרוסק

2 בצלים קצוצים מטוגנים

2 תפוח אדמה מבושלים ומרוסקים

1 ביצה קשה קצוצה

מלח פלפל לפי הטעם

 

למילוי בשר:

1/2 ק"ג בשר טחון מאודה עם בצל

1 כפית אבקת מרק

2 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה קצוצה

פלפל שחור ומלח לפי טעם

 

אופן הכנה:

  • מגוררים בפומפיה את תפוחי האדמה, מערבבים עם הביצים והקמח ולשים לקבלת בצק לא דביק (יש להוסיף מעט קמח במידה והבצק דביק מידי)
  • מצננים את הבצק במקרר (לא חובה)
  • מערבבים את כל חומרי מלית הבשר לתערובת אחידה.
  • מרטיבים את הידיים במים ויוצרים מהבצק כדורים קטנים בצורת קציצות.
  • יוצרים במרכז כל כדור גומה עם האצבע וממלאים אותה באמצעות כפית במלית הבשר.
  • סוגרים את קצוות הבצק ומגלגלים שוב. ממשיכים למלא את כדורי הבצק עד לגמר המלית.
  • מטגנים את הכדורים מכל צד בשמן עמוק עד להזהבה.
  • מניחים את הלביבות על מגבות נייר סופג לספיגת השמן ומגישים חם.

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.