מתכון לצלי פילה מדומה על דלעת צלויה

 
ההכנה קצת ארוכה אבל תביטו בתמונה ותבינו שזה שווה כל רגע
ההכנה קצת ארוכה אבל תביטו בתמונה ותבינו שזה שווה כל רגע צילום: יח"צ, דניאל לילה
 
עודכן 15:27 20/09/2011
שף אבי שטייניץ

צלי פילה מדומה מזוגג בדבש, שום ותימין על דלעת צלויה, כרישה וערמונים

 
 
 
 
 

מצרכים (ל-6 סועדים):

גוש פילה מדומה

מלח

פלפל גרוס      

שמן קנולה

3 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים

2 יחידות גזר חתוכות גס

1/2 ראש שום

4 מקלות סלרי אמריקאי  חצויות

1 כף רסק עגבניות

ענף תימין

 

לשלב הצלייה:

5 שיני שום פרוסות דק

3 ענפי תימין

5 כפות דבש הדרים או פרחי בר

 

לדלעת:

דלעת טרייה חתוכה לקוביות 1 ק"ג

צ'ילי חריף

6  שיני שום קלופות שלמות 

כרישה גדולה חתוכה לפרוסות 

2 כפות סוכר חום

מלח      

פלפל גרוס

4 כפות שמן זית

1/2 כפית גרעיני כוסברה שלמים כתושים

200 גרם ערמונים קלופים 

 

הוראות הכנה:

  • את נתח הפילה המדומה מתבלים בפלפל גרוס ומלח.
  • מחממים סיר כבד וצורבים את הנתח היטב, מוסיפים לסיר את הירקות ומטגנים עוד מספר דקות.
  • מוסיפים את הרסק, מטגנים מעט ומכסים לחצי גובה במים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה שעתיים וחצי לפחות, עד לרכות.
  • מניחים בתבנית מרופדת בפרגמנט את הדלעת ושאר המצרכים, מתבלים ומערבבים היטב .
  • אופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 195 מעלות, כחצי שעה, עד לריכוך והשחמת הדלעת .
  • כ- 5 דקות לפני סיום הצלייה מוסיפים את הערמונים. מנערים מעט את התבנית לזיגוג הדלעת בנוזלי הצלייה .
  • מניחים את נתח הבשר על תבנית. מושחים אותו בדבש ומניחים עליו פרוסות שום ותימין.
  • אופים 25 דקות בחום של 170 מעלות להשחמה ולזיגוג.
  • מניחים את הדלעת על צלחת ההגשה ומעל את נתח הפילה המדומה.

 

באדיבות השף אבי שטייניץ מ"אדום אדום".

 

עוד מתכונים לראש השנה:

עוף עם סיידר תפוחים ופטריות 

שוקי עוף בדבש

עוף ממולא באורז ובשר

קדירת אוסובוקו וירקות שורש

מקלובה פרגיות

עוף בעגבניות ודבש

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.