מתכון לעופיונים ממולאים בבורגול

 
עופיונים ממולאים בבורגול
עופיונים ממולאים בבורגול צילום: דפנה פתיחה
 
עודכן 15:36 20/09/2011

המתכון של דפנה פתיחה לארוחת ראש השנה - עופיונים ממולאים בבורגול ותפוחי עץ ברוטב סיידר

 
 
 
 
 

למה המנה של דפנה פתיחה היא המנה המנצחת? דפנה אומרת: מדובר במתכון מנצח מפני שהוא גם מקורי וגם מדהים בטעמו. העופיונים יוצאים בטעם נפלא והמלית בורגול נותנת מלחמה רצינית למלית האורז השגרתית. תפוחי העץ נמסים בתוך הבורגול ויוצאת מנה מדהימה בטעמה ומושלמת לראש השנה".

 

מצרכים (ל 12- 10 מנות): 

5-6  עופיונים 

 

למישרה:

1 כוס רכז סיידר

1 כוס יין אדום יבש

2 כפות רוטב סויה

1 כפית קינמון

 

למלית:

2 בצלים גדולים קצוצים

3 תפוחי עץ חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות

4 כוסות בורגול גס (לאחר ההשרייה)

1 כוס צימוקים

1 כף סוכר חום

2 כפות רכז סיידר

כפית קינמון

כפית כורכום

מלח, פלפל

שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה ומשרים את העופיונים במשך 12-24 שעות בתוך המשרה.

הופכים את העופיונים מידי כמה שעות ומוודאים כי הם טבולים היטב במשרה.

משרים את הבורגול בהרבה מים למשך שעה ומסנניפ אותו היטב מכל הנוזלים.

 

להכנת המלית:

  • מטגנים את הבצלים עד להזהבה.
  • מוסיפים את קוביות תפוחי העץ, הצימוקים, הקינמון, הכורכום, ומטגנים יחד במשך 2-3 דקות.
  • מוסיפים את רכז התפוחים ואת הסוכר החום ומערבבים כדקה נוספת.
  • מתבלים במלח ופלפל ומכבים את האש.
  • מוסיפים את לתערובת שבסיר את הבורגול ומערבבים. מתקנים טעמים על פי הצורך.
  • ממלאים את העופיונים בתערובת הבורגול ומניחים בתבנית אפייה.
  • שופכים את המשרה לתוך תבנית האפייה ומכסים את התבנית בנייר כסף.
  • אופים את העופיונים בתנור בחום גבוה  (180 מעלות) במשך כשעה וחצי.
  • מסירים את נייר הכסף ומשחימים את העופיונים עוד מספר דקות.

  

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.