מתכון לשקיות פילוי במילוי לקט פיטריות

 
שקיות פילוי במלית פטריות
שקיות פילוי במלית פטריות צילום: דפנה פתיחה
 
עודכן 15:48 20/09/2011

המתכון של דפנה לארוחת ראש השנה -שקיות פילוי במילוי לקט פיטריות וערמונים ברוטב קטיפתי

 
 
 
 
 

למה המנה של דפנה פתיחה היא המנה המנצחת? דפנה מספרת: "מדובר במתכון מקורי וייחודי . מנה יפיפיה וטעימה המשלבת עושר של טעמים ומתקתקות המתאימה במיוחד לחג. בנוסף לכך המנה מתאימה גם לצימחוניים".

 

מצרכים (ל 12 יחידות):

6 דפי פילו

גבעולי עירית לקשירת שקיות הפילו

שמן לשימון הדפים

 

למלית:

1בצל גדול

4 שיני שום כתוש

300 גרם פיטריות מסוגים שונים קצוצות דק (שמפניון, יער, שיטאקי)

200 גרם ערמונים בוואקום חתוכים לקוביות קטנות

100 גרם אגוזים קצוצים גס

100 גרם צימוקים

2-3 כפות סילאן

מלח ןפלפל

פפריקה אדומה מתוקה

 

לרוטב:

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קלופות

150 גרם ערמונים בוואקום שלמים

2 כוסות מים רותחים

1 כף סילאן

מלח

פפריקה אדומה מתוקה

100 גרם שמנת מתוקה (אופציה)

 

להכנת המלית (ניתן להכין יום קודם ולשמור את התערובת במקרר):

  • מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום הכתוש ואת התבלינים ומטגנים כחצי דקה.
  • מוסיפים את כל הפיטריות ומטגנים עד שהן משנות את צבעון ומתכווצות.
  • מטגנים במחבת נפרדת את האגוזים והערמונים יחד עד להשחמה ומוסיפים לתערובת הפיטריות.
  • מוסיפים לתערובת את הצימוקים ואת הסילאן ומקרמלים במשך כשתי דקות. מכבים את האש.

 

להכנת הרוטב: 

  • מטגנים בסיר קטן בצל עד להזהבה, מוסיפים את המים, ערמונים, שתי שיני שום ואת הסילאן.
  • מתבלים במלח ופפריקה ומבשלים עד לריכוך שיני השום.
  • מעבירים את כל תכולת הסיר לבלנדר ומוציאים טרם הערבול כ 5-6 ערמונים שלמים שיוכנסו מאוחר יותר לרוטב.
  • טוחנים את כל המרכיבים יחד ומסננים את הרוטב שמתקבל דרך מסננת.
  • חותכים את הערמונים שהושארו מחוץ לרוטב ל-4 חלקים כל אחד ומוסיפים לרוטב.
  • מחממים את השמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים לרוטב.

 

הרכבת המנה:

  • מחלקים כל דף פילו ל-4 חלקים (יש למלא אחר ההוראות שעל אריזת דפי הפילו)
  • משמנים חלק אחד ומניחים מעליו עוד חלק בצורה אלכסונית ומשמנים גם אותה.
  • מניחים במרכז הדף מתערובת הפרגיות ואוספים את פינות הדף לצורת שקית.
  • קושרים את דף הפילו עם גבעול עירית.
  • מרססים עם תרסיס שמן את השקיק המוכן.
  • אופים בתנור בחום של 170 מעלות עד להשחמה.
  • מוזגים מהרוטב בנדיבות על כל מנה.

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.