שחיתות מתוקה • פונדנט שוקולד וברנדי

 
שירים יד מי שלא אוהב את הקינוח הזה. אין כזה דבר, אה?
שירים יד מי שלא אוהב את הקינוח הזה. אין כזה דבר, אה? צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:07 21/09/2011

נטלי לוין נזכרת בילדות, בימים בהם עוגת שוקולד בכוס קרמית הייתה פסגת הקולינריה. היום, כשהחיך כבר יודע לשים את האצבע על עונג אמיתי, הגיע הזמן להכין את הגרסה הבאמת מושחתת של הקינוח הכי מנחם שיש. עשו מקום על השולחן לפונדנט עם מעטה פציח ופנים שחובק בתוכו שוקולד נוזלי ורך שיעלה חיוך על הפנים

 
 
 
 
 

כשהייתי קטנה אחד הקינוחים האהובים עלי היה "סופלה שוקולד" באחד מהמלונות באילת אליהם היינו נוסעים כל שנה בקיץ עם המשפחה. תמיד היינו מגיעים לאותה מסעדה, ולכל אורך השהות שלנו שם פינטזתי על הקינוח הטעים שהיה שם; עוגת שוקולד חמה בתוך כוס קרמית, שכשנועצים בה כפית מתגלה תוך שוקולדי נוזלי, עשיר ונהדר.

 

כבר שנים שלא הייתי באילת עם המשפחה (או בכלל), לא כל שכן אכלתי את הקינוח הזה. לימים אני יודעת שמה שאכלתי שם ממש לא היה פסגת הקולינריה (וגם ממש לא סופלה), וככל הנראה אם היום יגישו לי את הקינוח הזה הוא כבר לא יטעם לי באותה צורה. מה לעשות - זכרונות נשארים מתוקים רק כאשר לא מנסים לשחזר אותם. בדרך כלל במהלך ניסיונות השחזור אובדים כל רסיסי הזכרונות המקוריים, ואת מקומם תופסת מציאות חדשה, שאינה בהכרח טובה או רעה יותר, אלא פשוט שונה ממה שזוכרים.

 

אחד הדברים שמעצבנים אותי היום זה הבלבול הזה שבין פונדנט לסופלה. פעם אחת ולתמיד: פונדנט הוא קינוח שוקולדי קל הכנה, שניתן להכינו מראש, ורק לאפות אותו לפני ההגשה במשך 10-12 דק'. מה שמתקבל בסופו של דבר הוא עוגת שוקולד חמה עם תוך שוקולדי נוזלי ורך (ובעיקר שחיתותי). סופלה הוא קינוח שונה לחלוטין. סופלה מכינים א-לה-מינוט, ולא ניתן לשמור את הבלילה ולאפות אותה במועד מאוחר יותר, משום שמדובר בקציפת חלבונים, המעורבבת יחד עם מעין קרם פטיסייר שוקולדי, מה שיוצר בסופו של דבר קינוח קליל, אווירירי ובעל מרקם של ענן (שוקולדי) בפה.

 

פונדנט שוקולד וברנדי
מבוסס על מתכון של אריק לנלרד, עם מעט שינויים והתאמות שלי •  6 תבניות רמקין אישיות.

 

מצרכים:

125 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו
2 ביצים
2 חלמונים
80 גר' סוכר
קורט מלח
2 כפות ברנדי
25 גרם קמח

 

אופן הכנה:

  • משמנים היטב את התבניות האישיות, מפזרים מעט סוכר ומצפים את התחתית והדפנות בסוכר.
  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן-מארי.
  • בקערת מיקסר עם מקצפה מניחים ביצים, חלמונים, סוכר, מלח וברנדי ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  • מוסיפים אל תוך תערובת הביצים המוקצפת את תערובת השוקולד המומס ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה ומבריקה.
  • מחלקים את התערובת בין הכלים האישיים.
  • אופים את הפונדנט 10-12 דקות, או עד שהוא תופח קלות, מתייצב ונסדק מעט בשוליים, והמרכז עדיין רוטט.
  • מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.

 

 
עושה חשק להכניס את הכפית פנימה
עושה חשק להכניס את הכפית פנימה צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • ניתן להכין את הפונדנט עד לשלב האפייה, ולשמור אותו, מכוסה היטב, עד חמישה ימים במקרר. יתכן שזמן האפייה יתארך מעט אם מכניסים את הפונדנט ישירות מהמקרר.
  • ניתן להוסיף טעמים נוספים: גרידת תפוז לטעם תפוזי עדין, אספרסו או תמצית קפה לטעם שוקולד-קפה נפלא וכו' וכו'.
  • מגישים את הפונדנט מיד. לא ניתן לשמור את הפונדנט המוכן ו/או לחמם אותו מחדש. המרקם נפגע וזה פשוט פחות מוצלח.
  • לרגישים לגלוטן: ניתן להמיר את הקמח בכמות זהה של שקדים טחונים או קמח נטול גלוטן.

 

שנייה לפני שאתם רצים להכין את הפונדנט: התאפקנו לא להזכיר את ראש השנה אבל קשה להתעלם לגמרי. אז לכבוד החג המתוק, נטלי לוין העלתה פוסט משגע שבו אופים, בשלנים ובלוגרים התאחדו יחד לפוסט אחד שכולו קינוחים לראש השנה. שווה!

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט 

 

לטורים הקודמים:

מתכון לעוגת דבש ותפוחים

מתכון לחיתוכיות תפוחים

מתכון לעוגת לימון עם ציפוי חמצמץ

מתכון לעוגת תפוחים ואוכמניות

מתכון לטראפלס שוקולד עם הפתעה

מתכון מנצח לפאי שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.